Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak uvařit knedlík v mikrovlnce? Zvládnou ho i začátečníci, máme pro vás skvělý hrnkový recept a instruktážní video
Zdroj: Top recepty

Hledáte jednoduchý recept na houskové knedlíky, podle kterého se zaručeně povedou? Vyzkoušejte knedlíky z mikrovlnné trouby. Jsou nejen velmi snadné, ale také rychlé. Stačí pěkně nakrájet rohlíky, smíchat suroviny, rozdělit do hrnků a za 7 minut můžeme servírovat.

Tyto knedlíky ocení i začínající hospodyňky - práce s nimi není mnoho a na stůl můžeme předložit opravdový "domácí" knedlík, rodina si určitě pochutná. Dokonce odpadne mytí velkého hrnce po vaření knedlíků, a v kuchyni máme za chvilku uklizeno.

Jak uvařit knedlík v mikrovlnné troubě?

Podle našeho receptu to je velmi snadné, suroviny uvádíme v "hrníčkovém" rozpisu, proto nepotřebujeme ani váhu. Uvedené množství stačí na 6 hrnkových knedlíků.

  1.  Připravíme si 2 rohlíky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 2 hrnky mléka, 2 vejce, sůl podle chuti, 1 prášek do pečiva. A na vymazání hrnečků ještě olej nebo máslo.
  2. Rohlíky, nejlépe z předešlého dne, nakrájíme na úhledné kostičky.
  3. V misce promícháme mouky, kypřící prášek a sůl. Poté přidáme ostatní suroviny.
  4. Do vzniklé směsi přidáme nakrájené rohlíky. 
  5. Vymazané hrnky plníme připravenou směsí asi do 3/4 výšky.
  6. Vložíme do mikrovlnky a zapneme ji asi na 7 minut (podle výkonu trouby). 

Postupem nás nejlépe provede krátké instruktážní video:

Recepty na knedlíky z mikrovlnné trouby

Máme pro vás ještě další recepty a když se podíváte do diskuzí pod nimi, nejspíš najdete odpovědi na všechny otázky, které by vás mohly při vaření knedlíků zajímat. Dozvíte se i další tipy, které vaření usnadní.

  • Velmi přesný a podrobný postup, jak zacházet při vaření s mikrovlnnou troubou, je popsaný u receptu s názvem "Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce" (viz níže).
  • Do těsta lze přidat burizony, knedlíky budou mít díky nim příjemnou konzistenci.
  • Když do hrnků nejprve vložíme mikrotenový sáček a pak teprve těsto, půjde vyklopení ještě lépe, a snadné bude i následné mytí hrnků.
  • Čas vaření se může lišit podle počtu hrnků, které vložíme do trouby.
  • Místo hrnků můžeme použít bábovkovou formu, nesmí být ale kovová.
Už zbývá jen něco dobrého ke knedlíkům, můžete si vybrat některou z nejlepších omáček české kuchyně.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky