Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková polévka je výtečná polévka plná zeleniny, navíc je na přípravu velmi jednoduchá. K jejímu uvaření je třeba jen minimum surovin, její chuť si oblíbí děti i dospělí. Hotovou polévku zdobíme nasekanou pažitkou.

Květákovou polévku můžeme uvařit na krémový způsob, v tom případě ji rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, nebo jednoduše květák povaříme se zeleninou nakrájenou nadrobno a polévku doplníme chutnými bylinkami.

Jak uvařit květákovou polévku

Na polévku si připravíme 

  1. Očistíme mrkev, kterou nakrájíme na kolečka, pórek nakrájíme na proužky a květák rozdělíme na menší růžičky.
  2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a vytvoříme jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem a rozšleháme důkladně metličkou.
  3. Polévku přivedeme k varu a vložíme do ní nakrájenou zeleninu včetně květáku. Vše povaříme zhruba 20 minut.
  4. Do polévky přidáme hrst hrášku a za stálého míchání vlijeme rozkvedlané žloutky. Vše ještě krátce provaříme a dochutíme solí či pepřem.
  5. Polévku podáváme ozdobenou nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

Tuto báječnou a sytou květákovou polévku si snadno připravíte podle videonávodu. Zvládne ji i naprostý začátečník.

Dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky