Jak udělat květákovou polévku? Podle videonávodu ji hravě uvaříte
Květáková polévka je výtečná polévka plná zeleniny, navíc je na přípravu velmi jednoduchá. K jejímu uvaření je třeba jen minimum surovin, její chuť si oblíbí děti i dospělí. Hotovou polévku zdobíme nasekanou pažitkou.
Květákovou polévku můžeme uvařit na krémový způsob, v tom případě ji rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, nebo jednoduše květák povaříme se zeleninou nakrájenou nadrobno a polévku doplníme chutnými bylinkami.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit květákovou polévku
Na polévku si připravíme
- Očistíme mrkev, kterou nakrájíme na kolečka, pórek nakrájíme na proužky a květák rozdělíme na menší růžičky.
- V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a vytvoříme jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem a rozšleháme důkladně metličkou.
- Polévku přivedeme k varu a vložíme do ní nakrájenou zeleninu včetně květáku. Vše povaříme zhruba 20 minut.
- Do polévky přidáme hrst hrášku a za stálého míchání vlijeme rozkvedlané žloutky. Vše ještě krátce provaříme a dochutíme solí či pepřem.
- Polévku podáváme ozdobenou nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
Tuto báječnou a sytou květákovou polévku si snadno připravíte podle videonávodu. Zvládne ji i naprostý začátečník.
Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Na zeleninový vývar zužitkujeme bohatou úrodu ze zahrady. Nic nemusí přijít nazmar
Připravit jíšku podle názorného videa dokáže úplně každý. Je výborná k zahušťování polévek a omáček, navíc vylepší jejich chuť
Desatero častých otázek a odpovědí na téma květák a jeho zpracování. Recepty a nápady na přípravu nejlepších květákových jídel
Komentáře