Jak připravit maso na česneku? Přinášíme univerzální návod pro všechny druhy masa
Pečené maso je oblíbeným obědem, který není příliš pracný. Maso můžeme ochutit různými způsoby a jedním z nich je použití česneku. Česnekové aroma je vyhledávané a k masu dobře pasuje. Jak tedy takový oběd uvařit?
Základem je výběr správného masa. Kdo má raději dietnější drůbeží maso, může použít vykostěné stehno, které hezky vypadá, když se sváže do balíčku. V případě vepřového masa volíme kýtu nebo hezký kompaktní sval z plece. Z hovězího masa se pak nejlépe hodí plec.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit maso na česneku
Záleží na vás, jestli budete péct maso v celku nebo ho pokrájíte na menší či velké kostky. Výhodou pečení v celku je větší šťavnatost masa, ale zase se peče déle.
- Maso osolíme, opepříme a vmasírujeme do něj prolisovaný česnek.
- Na rozpáleném oleji necháme maso zatáhnout ze všech stran.
- Maso i s olejem přendáme do pekáče, podlijeme vodou a dáme do trouby vyhřáté na 200–220 °C.
- Během pečení přeléváme maso výpekem.
- Abychom zesílili chuť česneku, můžeme ke konci pečení česnek ještě přidat.
- Nakonec v rendlíku zahustíme výpek jíškou a podle potřeby omáčku dochutíme solí, pepřem a sušeným mletým česnekem.
- Jako příloha se hodí houskový nebo bramborový knedlík, ale také brambory.
Místo pečení v troubě je možné plátky či kostky masa podusit, ideálně v tlakovém hrnci. Díky němu bude maso křehké a šťavnaté.
Komentáře