Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky jsou patřičnou chloubou české kuchyně, bez které se mnohé tradiční pokrmy jednoduše neobejdou. Receptů na domácí knedlík je mnoho a věřte, že to jde i rychle a snadno, bez vážení a dlouhého kynutí.

Že domácí knedlíky jsou chuťově daleko lepší než kupované, uzná jistě každá hospodyňka. Nicméně ne vždy je prostor a chuť strávit půlku dne v kuchyni, proto se rádi inspirujeme rychlými recepty. Tento jednoduchý domácí knedlík je jemný, lahodný a připravený během chvilky v mikrovlnné troubě

Jak na nejsnadnější knedlíky

Žádné vážení a odměřování surovin, dokonce ani tvarování knedlíků, otáčení či kontrola v hrnci. Vše odměříme pomocí hrnku a mikrovlnná trouba pomůže s uvařením. A jak na to

  1. Na 4 porce hrnkových knedlíků z mikrovlnky potřebujete: 2 rohlíky (den staré), 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 2 hrnky mléka, 2 vejce, 1 kypřicí prášek do pečiva a na vymazání olej nebo máslo. 
  2. Rohlíky nakrájejte na kostičky. 
  3. V míse smíchejte mouky, mléko, vejce a prášek do pečiva. Do vzniklé směsi přidejte nakrájené rohlíky. 
  4. Hrnky důkladně vymažte tukem a plňte je připravenou směsí do 3/4 výšky
  5. Vložte do mikrovlnné trouby asi na 7 minut (podle výkonu trouby). 
  6. Knedlíky z hrnku opatrně vyklopte, nakrájejte a servírujte s oblíbenou omáčkou, masem a zelím či špenátem. 

Celý postup na tyto vynikající hrnkové knedlíky z mikrovlnky můžete zhlédnout v našem videonávodu, který vás přípravou provede krok za krokem. Dobrou chuť. 

Komentáře