Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaldoun neboli kaldounová polévka je tradiční pokrm, který si dopřáváme zejména na svátek svatého Martina. Jedná se o vývar z drůbežích drobů, který zahušťujeme světlou jíškou a servírujeme s nudlemi nebo různými variacemi knedlíčků.

Na svatého Martina připravujeme kaldounovou polévku z husích či kachních drobů, protože tak zpracujeme vnitřnosti z husy (kachny), na které právě v tomto období tradičně hodujeme. Připravit lze i z jiné drůbeže, existuje také kaldoun z králičích ořezů.

Kalendář Celý kalendář

Svatý Martin Svátek

Svatý Martin

úterý, 11. listopadu 2025

Svatý Martin bývá uctíván jako ochránce a patron všech vojáků, jezdců, koní, hus a vinařů. Tento svátek je spojen s hodováním a patří k němu velké… Více o významném dni

Jak uvařit polévku kaldoun

Na polévku pro čtyři osoby si připravíme: 600 g kachních drobů, mrkev, petržel, celer, 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, sůl, hrst pažitky a libečku a strouhankové knedlíčky.

Tato tradiční polévka z drůbežích drůbků si vás svou chutí získá, přesvědčte se sami - s její přípravou vám pomůže názorný videorecept. Přejeme vám dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky