Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak uvařit pudink z prášku. Kterou ze dvou možností nejraději používáte?
Zdroj: American Heritage Chocolate"Unsplash"

Už od dětství naše kulinářské zkušenosti začínaly u pudinku z prášku a dodnes je pro nás pudink vděčný i rychlý dezert. Pudink si můžeme uvařit klasicky na sporáku nebo také v mikrovlnné troubě. Kdy tedy správně vmíchat prášek do mléka a v jakém množství?

Pudink připravený od maminky či babičky jsme v dětství milovali. Je to velmi rychlý dezert, který různě zdobíme ovocem, piškoty či vylepšujeme čokoládou. Tento instantní prášek máme každý po ruce, když nás přepadne chuť na sladké.

Kdy přidat pudinkový prášek

Máme dvě možnosti přípravy, u nichž se liší způsob přidávání prášku do mléka:

  • Vaření na sporáku - Připravíme si 500 ml mléka a z něho odlijeme 120 ml na rozmíchání pudinkového prášku. Do zbytku mléka přidáme 2 lžíce cukru a přivedeme je k varu. Poté vmícháme mléko s rozmíchaným pudinkovým práškem a chvíli mícháme metličkou, než pudink zhoustne.
  • Vaření v mikrovlnné troubě - Odměříme si 500 ml mléka a v celém množství si rozmícháme pudinkový prášek a 2 lžíce cukru. Vložíme do mikrovlnné trouby a vaříme zhruba 5 minut. Po každé 1 minutě je třeba pudink promíchat a opět pokračovat v ohřívání.

K vanilkovému krému, ať už domácímu nebo z prášku, neodmyslitelně patří dukátové buchtičky. Vyzkoušet je můžete podle videoreceptu. Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky