Jak uvařit pudink z prášku. Kterou ze dvou možností nejraději používáte?
Už od dětství naše kulinářské zkušenosti začínaly u pudinku z prášku a dodnes je pro nás pudink vděčný i rychlý dezert. Pudink si můžeme uvařit klasicky na sporáku nebo také v mikrovlnné troubě. Kdy tedy správně vmíchat prášek do mléka a v jakém množství?
Pudink připravený od maminky či babičky jsme v dětství milovali. Je to velmi rychlý dezert, který různě zdobíme ovocem, piškoty či vylepšujeme čokoládou. Tento instantní prášek máme každý po ruce, když nás přepadne chuť na sladké.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy přidat pudinkový prášek
Máme dvě možnosti přípravy, u nichž se liší způsob přidávání prášku do mléka:
- Vaření na sporáku - Připravíme si 500 ml mléka a z něho odlijeme 120 ml na rozmíchání pudinkového prášku. Do zbytku mléka přidáme 2 lžíce cukru a přivedeme je k varu. Poté vmícháme mléko s rozmíchaným pudinkovým práškem a chvíli mícháme metličkou, než pudink zhoustne.
- Vaření v mikrovlnné troubě - Odměříme si 500 ml mléka a v celém množství si rozmícháme pudinkový prášek a 2 lžíce cukru. Vložíme do mikrovlnné trouby a vaříme zhruba 5 minut. Po každé 1 minutě je třeba pudink promíchat a opět pokračovat v ohřívání.
K vanilkovému krému, ať už domácímu nebo z prášku, neodmyslitelně patří dukátové buchtičky. Vyzkoušet je můžete podle videoreceptu. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Na poctivý domácí pudink nepotřebujete pudinkový prášek. Stačí 4 suroviny
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Komentáře