Jak uvařit rybí hlavu. Výsledkem bude chutná a voňavá rybí polévka
Do vývaru na přípravu rybí polévky patří kromě odřezků a ploutví také rybí hlava. Jak ji uvařit a jak ji očistit? Poradíme, jak s touto surovinou naložit tak, aby byla maximálně využita. Na chuti výsledné polévky to bude velmi znát.
Po tom, co si přineseme domů kapra, je potřeba ho naporcovat. Maso zpracujeme na řízky a zbývající ploutve, odřezky a hlavu upotřebíme do polévky. Rybí vývar stačí vařit 30–40 minut, delší var by masu neprospěl.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit rybí hlavu
Do vývaru je dobré přidat také kořenovou zeleninu. Dodá polévce správný šmrnc.
- Rybí hlavu očistíme od žáber, odstraníme oči.
- Hlavu omyjeme teplou vodou a otřeme papírovou utěrkou, abychom ji zbavili slizu.
- Dáme do hrnce společně s kořenovou zeleninou, rybími ploutvemi a odřezky. Osolíme, opepříme, případně přidáme další koření.
- Vaříme 30–40 minut.
- Vývar scedíme, můžeme zahustit, ochutíme a přidáme obrané maso.
Jak si připravit staročeskou rybí polévku, to vám ukáže následující videorecept. Není třeba ho dodržet do puntíku, polévku můžete dochutit podle své fantazie.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Na vánoční rybí polévku potřebujeme hlavu a vnitřnosti z kapra. Poradíme začátečníkům, jak tuto výbornou polévku uvařit
Jak uvařit rybízovou marmeládu. Jednoduchý postup zvládnou i začátečníci. Vyzkoušejte nejlepší recepty
Komentáře