Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Do vývaru na přípravu rybí polévky patří kromě odřezků a ploutví také rybí hlava. Jak ji uvařit a jak ji očistit? Poradíme, jak s touto surovinou naložit tak, aby byla maximálně využita. Na chuti výsledné polévky to bude velmi znát.

Po tom, co si přineseme domů kapra, je potřeba ho naporcovat. Maso zpracujeme na řízky a zbývající ploutve, odřezky a hlavu upotřebíme do polévky. Rybí vývar stačí vařit 30–40 minut, delší var by masu neprospěl.

Jak uvařit rybí hlavu

Do vývaru je dobré přidat také kořenovou zeleninu. Dodá polévce správný šmrnc.

  • Rybí hlavu očistíme od žáber, odstraníme oči.
  • Hlavu omyjeme teplou vodou a otřeme papírovou utěrkou, abychom ji zbavili slizu.
  • Dáme do hrnce společně s kořenovou zeleninou, rybími ploutvemi a odřezky. Osolíme, opepříme, případně přidáme další koření.
  • Vaříme 30–40 minut.
  • Vývar scedíme, můžeme zahustit, ochutíme a přidáme obrané maso.

Jak si připravit staročeskou rybí polévku, to vám ukáže následující videorecept. Není třeba ho dodržet do puntíku, polévku můžete dochutit podle své fantazie.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky