Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýži v sáčku mnozí upřednostňují před rýží sypanou. Její výhodou je to, že se s ní, v porovnání s rýží sypanou, lépe manipuluje. To oceníte zejména při propírání rýže před vařením. Pokud tápete, jak rýži v sáčku uvařit, jste tu správně.

Rýže je potravina, kterou máme většinou všichni doma v zásobě ve spíži nebo v kuchyňské skříňce. Jedná se o na přípravu nenáročnou surovinu, která doplní nespočet různých omáček, ale také z ní vykouzlíte mnoho chutných pokrmů.

Jak uvařit rýži v sáčku

Uvařit rýži v sáčku není vůbec složité, přesvědčte se sami:

  • Nejprve dejte do hrnce vařit vodu. Na jeden sáček rýže je potřeba jeden litr vody, který dostatečně osolte.
  • Sáček s rýží pořádně propláchněte pod tekoucí vodou. Jakmile začne voda vřít, sáček do ní vložte.
  • Rýže v sáčku se na mírném plamenu bude vařit podle druhu 10–17 minut.
  • Poté sáček z hrnce vyjměte za pomocí dvou vařeček. Buďte ale opatrní, ať se neopaříte.
  • Sáček nechte chvíli okapat, pak jej opatrně u kraje rozřízněte a rýži vysypte. Je možné jej také rozstřihnout nůžkami.

Rizoto je nejběžnější jídlo, které se z rýže připravuje. Pokrm inspirovaný rizotem ale snadno uděláte i bez rýže, a to z kuskusu. K tomu si uvaříte houbovou omáčku dochucenou mascarpone a báječně si pochutnáte.

Komentáře

Další tipy a triky