Rychlá a jednoduchá nudlová polévka. Jak nejlépe uvařit těstoviny do polévky
Polévku s těstovinami podáváme při různých příležitostech, všedních i svátečních. Pokud jsou těstoviny správně uvařené, a to zvlášť ty domácí, pozvednou polévku na vyšší úroveň. Jak nejlépe postupovat, aby polévka byla co nejchutnější?
Rychlá polévka s těstovinami
Polévka s těstovinami, hlavně zeleninová, představuje velmi rychlou variantu polévky. Může být hotová doslova za pár minut. Je-li dobře ochucená a je v ní pěkně barevná zelenina, oblíbíme si ji. Když do ní přidáme knedlíčky, bude se hodit i na sváteční příležitosti. Těstoviny koupíme buď hotové nebo si nasušíme domácí - ty budou ještě lepší.
Jak uvařit těstoviny do polévky
Pokud polévku vaříme těsně před obědem a nevadí nám, že bude od těstovin lehce zakalená, můžeme je zavařit přímo do ní. V tom případě si zkontrolujeme, kolik času budou těstoviny, nejčastěji jemné nudle, potřebovat na uvaření. Dáme je vařit ve správný čas, aby byly uvařené současně s ostatními surovinami v polévce a zbytečně se nepřevářely.
Vaření těstovin "zvlášť"
Chodí-li naši strávníci k jídlu postupně, raději těstoviny uvaříme zvlášť. Je to snadné a nemusíme si pak dělat starosti, že se rozvaří. Uvaříme je v dostatečném množství vroucí vody, kterou nejprve osolíme. Často stačí jen krátké převaření, po kterém těstoviny necháme dojít. Propláchnutí studenou vodou na cedníku, pár kapek oleje a lehké protřepání předejde jejich slepování.
Hotové těstoviny dáme na misku - každý si dá na talíř, kolik mu vyhovuje a nalije si na ně horkou polévku. V misce připravené těstoviny lze nechat i do druhého dne - v tom případě přes misku natáhneme potravinářskou fólii a uložíme ji do ledničky. Těstoviny budou chráněny před osycháním.
Komentáře (1)