Jak uvařit rajskou omáčku? Báječnou chuť získá z čerstvých propasírovaných rajčat
Rajská omáčka je jeden z tradičních pokrmů, který s láskou připravovaly již naše maminky a babičky. Omáčku můžeme vařit z čerstvých rajčat nebo také jednodušším způsobem z rajčatového protlaku.
Rajská omáčka je milovaným pokrmem pro mnohé z nás a oblíbená je především u menších dětí. Nejčastěji ji podáváme s houskovým knedlíkem a hovězím masem. Skvěle chutná také s masovými kuličkami či plněným paprikovým luskem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit rajskou omáčku
Rajskou omáčku uvaříme z těchto surovin: 500 g hovězího masa, 4 větší rajčata,1 menší rajský protlak, 1 větší cibule, olej.
Koření: 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 3 hřebíčky, 1 špetka tymiánu, 1 lžička skořice, 1 lžička mleté papriky.
- Nejprve uvaříme v osolené vodě hovězí maso do změknutí a výsledný vývar odložíme.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stejně tak nakrájíme na menší kusy i rajčata.
- Nyní v hrnci na oleji zpěníme cibuli, poté přidáme i nakrájená rajčata a podusíme je. Po chvíli ještě přidáme rajčatový protlak, koření, oloupaný citrón nakrájený na kolečka a také kousek žluté citrónové kůry.
- Vše zalijeme vývarem a jakmile budou rajčata rozvařená, je pravý čas omáčku propasírovat. V případě potřeby dolijeme omáčku vodou či vývarem.
- V tomto kroku připravíme jíšku a omáčku zahustíme. Necháme chvíli provařit a dochutíme solí, skořicí, cukrem či případně octem.
- Omáčku podáváme s hovězím masem nakrájeným na plátky a s houskovým knedlíkem.
Tuto báječnou rajskou omáčku jako od babičky si můžete vyzkoušet i podle názorného videoreceptu, se kterým ji zvládnete levou zadní.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře