Jak uvařit uzený vepřový ocásek v tlakovém hrnci. Jednoduchý postup krok za krokem
Z vepřového ocásku lze uvařit výbornou polévku, která zahřeje nejen v tomto chladném a sychravém období. Jinou chuť polévky získáme, když použijeme zauzené ocásky a když na to vezmeme tlakový hrnec, vaření půjde rychle.
Uzené maso obsahuje větší množství soli, ale pokud ho nekonzumujeme příliš často, není to velký problém. Vývar z uzeného masa má nezaměnitelnou chuť a mnozí na něj nedají dopustit. Časovou úsporu nám zajistí papiňák, díky kterému bude hotovo o desítky minut dřív.
Mohlo by vás zajímat
Jak uvařit uzené vepřové ocásky v papiňáku
V papiňáku, nebo chcete-li v tlakovém hrnci, se díky vyššímu tlaku vaří potraviny daleko rychleji.
- Omyté ocásky dáme společně s polévkovým kořením do hrnce.
- Zalijeme vodou, lehce osolíme a uzavřeme tlakový hrnec.
- Přivedeme k varu a jakmile začne z ventilu unikat pára, snížíme teplotu plotny na nejnižší možnou tak, aby stále unikala pára.
- Vaříme 20 minut do změknutí masa.
- Uvařené ocásky obereme, vývar přecedíme a přidáme nakrájenou zeleninu, případně brambory a kroupy.
- Znovu vaříme, dokud nebude zelenina měkká.
- Do hotové polévky vrátíme maso, dochutíme solí a hotovou polévku můžeme zasypat promnutou majoránkou. Kdo má rád, přidá si prolisovaný česnek.
Papiňák umí kromě masa uvařit třeba i brambory. A právě takový recept jsme si pro vás připravili na závěr tohoto článku. Budeme rádi, když se od nás necháte inspirovat a do komentářů nám napíšete, co nejčastěji v tlakovém hrnci vaříte vy.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Polévkové koření bývá plné soli a umělých přísad. Vyrobte si vlastní za pár korun!
Uvařit uzené maso tak, abychom jeho chuť nezničili, ale spíše podtrhli, to neumí každý. Vyzkoušejte to s námi
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma majoránka. Jak ji pěstovat, sušit a používat
Komentáře