Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Z vepřového ocásku lze uvařit výbornou polévku, která zahřeje nejen v tomto chladném a sychravém období. Jinou chuť polévky získáme, když použijeme zauzené ocásky a když na to vezmeme tlakový hrnec, vaření půjde rychle.

Uzené maso obsahuje větší množství soli, ale pokud ho nekonzumujeme příliš často, není to velký problém. Vývar z uzeného masa má nezaměnitelnou chuť a mnozí na něj nedají dopustit. Časovou úsporu nám zajistí papiňák, díky kterému bude hotovo o desítky minut dřív.

Jak uvařit uzené vepřové ocásky v papiňáku

V papiňáku, nebo chcete-li v tlakovém hrnci, se díky vyššímu tlaku vaří potraviny daleko rychleji.

  • Omyté ocásky dáme společně s polévkovým kořením do hrnce.
  • Zalijeme vodou, lehce osolíme a uzavřeme tlakový hrnec.
  • Přivedeme k varu a jakmile začne z ventilu unikat pára, snížíme teplotu plotny na nejnižší možnou tak, aby stále unikala pára.
  • Vaříme 20 minut do změknutí masa.
  • Uvařené ocásky obereme, vývar přecedíme a přidáme nakrájenou zeleninu, případně brambory a kroupy. 
  • Znovu vaříme, dokud nebude zelenina měkká.
  • Do hotové polévky vrátíme maso, dochutíme solí a hotovou polévku můžeme zasypat promnutou majoránkou. Kdo má rád, přidá si prolisovaný česnek.

Papiňák umí kromě masa uvařit třeba i brambory. A právě takový recept jsme si pro vás připravili na závěr tohoto článku. Budeme rádi, když se od nás necháte inspirovat a do komentářů nám napíšete, co nejčastěji v tlakovém hrnci vaříte vy.