Jak uvařit vejce v páře? Tento způsob přináší samé výhody, vysvětlíme, které to jsou
Vaření vajec v páře je skvělým způsobem, jak vejce uvařit přesně takové, jaké ho chceme mít. Tato technika zajistí jemnější texturu bílku, méně popraskanou skořápku a snadné loupání. Naučte se s námi tento jednoduchý trik.
Vejce patří k nejuniverzálnějším surovinám v kuchyni. Jejich vaření v páře je nejen snadné, ale také šetrné ke skořápce i samotnému obsahu. Díky tomu získáte dokonale uvařená vejce, a to bez rizika rozpraskání. Tato metoda je ideální jak pro přípravu natvrdo, tak i na měkko.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit vejce v páře
Doporučujeme narušit skořápku, aby mohla unikat pára. Nejsnadnějším způsobem je udělat do skořápky dírku třeba nožem a vejce položit dírkou nahoru, aby nevytékal jeho obsah ven.
- Do hrnce si nalijte přiměřené množství vody a na pařáček položte vajíčka s dírkou ve skořápce. Zabráníte tak nechtěnému prasknutí skořápky.
- Hrnec přiklopte pokličkou a vodu přiveďte k varu.
- Od tohoto momentu vařte vejce 6 minut pro tekutý žloutek, 8 minut pro vejce nahniličko a 12 minut pro vejce uvařené natvrdo.
- Po uplynutí doby varu ponořte vejce do studené vody, aby se zchladila.
Vaření vajec v páře je snadná, rychlá a efektivní metoda, která vám přinese dokonalý výsledek. Ať už dáváte přednost vejci naměkko, natvrdo nebo na hniličku, snadno je připravíte vždy přesně podle svých představ. Vyzkoušejte tento způsob a přesvědčte se sami.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste slyšeli o vařiči vajec? Zvládne připravit ztracená vejce, omeletu i rýži a ještě ohřeje párky
Vaření v páře je šetrné pro zdraví a přitom snadné. 7 výhod jednoduchého vaření
Skořápky z velikonočních vajíček nevyhazujte! Vyčistíte s nimi vázu, hrnec i utěrky a ještě poslouží jako hnojivo
Komentáře