Jak uvařit vepřový jazyk? Víme, jak se má s touto mimořádnou surovinou zacházet
Vepřový jazyk řadíme mezi vnitřnosti. Jeho chuť je delikátní, nevšední a jemná a přesto je to surovina opomíjená. Přitom v minulosti se jednalo o oblíbenou a tradiční pochoutku, která měla své pevné místo v české kuchyni.
Dříve bylo běžné zpracovávat celé poražené zvíře a tak máme na vepřový jazyk mnoho receptů. Jazyk obsahuje poměrně nízké množství tuku a je bohatý na bílkoviny. Příprava vepřového jazyka zabere více času, ale jeho výrazná a lahodná chuť za tu námahu rozhodně stojí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit vepřový jazyk
Protože je třeba vařit jazyk poměrně dlouhou dobu, doporučujeme použít tlakový hrnec, který dobu varu výrazně zkrátí.
- Jazyk nejprve důkladně očistíme a opláchneme.
- V obyčejném či tlakovém hrnci vaříme jazyk do změknutí.
- Po uvaření je třeba jej oloupat, loupeme od kořene ke špičce.
- Nakonec jazyk nakrájíme na tenké plátky a podáváme třeba s bramborami. Plátky je možné ještě krátce osmažit na pánvi, získají tak na křupavosti.
Stejně jako jazyk, tak i ledvinky vyžadují speciální péči. Abyste věděli, jak s nimi zacházet, můžete zhlédnout naše video.
Komentáře