Jak vařit brambory v mikrovlnné troubě. Jde to různými způsoby, vybrali jsme některé z nich
Brambory můžeme uvařit dokonce v mikrovlnné troubě a hlavní výhodou je rychlost a pohodlnost přípravy. Tento způsob vaření se vyplatí, když nám stačí pouze menší množství vařených brambor.
Brambory jsou běžnou a často používanou přílohou. Pokud máme dostatek času a potřebujeme je uvařit pro více strávníků, použijeme klasické vaření v hrnci. Ale když nás čas tlačí a stačí nám jenom trochu brambor - ať už jako příloha, do bramborového těsta nebo třeba do karbanátků, může se nám následující postup hodit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vařit brambory v mikrovlnné troubě
V našem receptáři máme popsány dokonce tři rozdílné postupy - můžete si vybrat, se kterým budete nejlépe spokojeni. Podívejte se na jejich krátké shrnutí:
- Vaření pomocí zavařovací sklenice: Oloupané brambory nakrájíme a narovnáme do sklenice. Osolíme a přidáme trochu kmínu. Na sklenici o objemu 0,7 litru potřebujeme pouze 1 lžíci vody. Zašroubujeme víčko, sklenicí zatřeseme a vložíme ji do trouby na 8 minut na 700 W. Sklenice brambor stačí na dvě porce.
- Vaření ve skleněné nádobě simax nebo v plastové krabičce: Oloupané brambory (500 g) nakrájíme, dáme do nádoby, přidáme dvě polévkové lžíce vody, sůl, 1 lžičku másla a snítku rozmarýnu. Vložíme do trouby na 10 minut na 800 W. Poté vyjmeme z trouby a otevřeme nádobku až po 2 minutách.
- Vaření v papírové utěrce a igelitovém sáčku: Oloupané a pokrájené brambory osolíme a zabalíme do kuchyňské utěrky, vložíme do igelitového sáčku a trochu pocákáme vodou (1 lžíce). Dáme do trouby na plný výkon na 5 minut. Pokud chceme vařit brambory ve slupce, použijeme menší kusy a před vařením je na několika místech propíchneme, dále postupujeme stejně.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit knedlík v mikrovlnce? Zvládnou ho i začátečníci, máme pro vás skvělý hrnkový recept a instruktážní video
Falešný španělský ptáček: Stejná chuť jako oblíbená klasika, ale za mnohem kratší dobu. Nic nerolujete, vše jen pokrájíte
Připravili jsme máslový ležák jako z Harryho Pottera: Horký cider se šlehačkou a karamelem chutná překvapivě skvěle
Komentáře