Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nemáte času nazbyt, ale přesto si chcete pochutnat na jídle s přílohou v podobě knedlíků? Zkuste ty hrnkové, jejich příprava zabere minimum času a postup přípravy je opravdu snadný. Poradíme, jak na to.

Rychlé knedlíky, jak se často těm hrnkovým říká, jsou ideální volbou pro super rychlou přípravu přílohy nebo pro ty, kteří žijí sami a i malý knedlík z obchodu by pro ně byl příliš velký. Poradíme, jak rychle a snadno docílit těch nejlepších výsledků.

Jak na přípravu hrnkových knedlíků

Vyberte si z mnoha druhů knedlíků z našeho receptáře a pusťte se směle do toho.

  1. Potřebné suroviny z vámi vybraného receptu smíchejte a vypracujte požadované těsto na knedlíky.
  2. Hrnky hojně vymažte máslem či sádlem, vysypte hrubou moukou a následně je naplňte těstem do dvou třetin, maximálně 2 cm pod okraj (knedlíky nabydou).
  3. Naplněné hrnky pak už jen stačí vložit do dostatečně velkého hrnce s vodou do výše cca 3 cm (maximálně však do dvou třetin výšky hrnku).
  4. Hrnec přikryjte poklicí a nechte knedlíky 20–30 minut vařit při mírném varu.
  5. K uvaření knedlíků lze použít i mikrovlnnou troubu, pak stačí k uvaření jen několik málo minut.
  6. Ať už budete knedlíky vařit v hrnci nebo v mikrovlnné troubě, hotový knedlík poznáte snadno špejlovým testem – pokud po zapíchnutí do středu knedlíku vytáhnete špejli obalenou těstem, ještě jim chvíli vaření dopřejte.
  7. Po uvaření objeďte nožem obsah hrnku kolem dokola a následně knedlíky vyklepněte na pracovní plochu, nakrájejte a podávejte spolu s pečeným masem či oblíbenou omáčkou.

Do knedlíků můžete přidat nasekanou petrželovou nať, muškátový oříšek nebo třeba kostičky osmažené slaniny. Také lze knedlíky připravit nasladko. Připravte si hrnkové knedlíky z mikrovlnky jednoduše krok za krokem podle videoreceptu:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky