Jak zlepšit chuť starých brambor. Naše babičky na to znaly jednoduchý trik
Venku se stále více otepluje a ve sklepě máme ještě loňské brambory. Možná jsou už trochu svraštělé, ale stejně jsme rádi, alespoň zatím nemusíme kupovat nové. Jenže jak vylepšit jejich chuť?
Jak vylepšit chuť starých brambor
Můžeme z nich uvařit bramborovou kaši a přidat hrst jemně nakrájeného libečku nebo petrželky, chuť bude určitě dobrá. Ale známe ještě jeden trik, který nás naučily naše babičky. Postup je snadný, potřebujeme k tomu jen trochu octa.
- Brambory oloupeme a nakrájíme.
- Zalijeme je vodou, přidáme trochu soli, kmínu a polévkovou lžíci klasického 8% octa. Uvaříme je do změknutí.
- Hotové brambory scedíme a necháme chvilku odkryté. Odejde z nich pára a zároveň se vyvětrá octová "vůně".
- Po chvilce brambory můžeme podávat. Ocet z nich není vůbec cítit.
Takto připravené brambory chutnají velmi dobře. Jsou pevnější a voňavější než ty, které uvaříme bez octa. A pokud máte rádi koprovku, můžete ji k bramborám připravit podle našeho videa:
Pokud vás zajímá, jak zachránit namrzlé brambory, podívejte se do dalšího článku.
Komentáře