Jak vařit sterilované zelí? Nejlepší chuť mu dodá orestovaná cibule a uzenina
Sterilované zelí je báječná, trvanlivá surovina. Proto se hodí mít vždy jednu či dvě sklenice, případně sáčky, doma v zásobě. Využijete je v ty dny, kdy lednice zeje prázdnotou, ale vy se nechcete odbýt něčím studeným.
Sterilované zelí využijete v nespočtu chutných receptů. Ať už jako přílohu k masovému pokrmu, plněným bramborovým knedlíkům, do studeného salátu, nebo z nich uděláte klasiku české kuchyně - zelňáky. My vám v tomto článku prozradíme, jak sterilované zelí vařit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vařit sterilované zelí
Aby mělo sterilované zelí nejlepší chuť, přidávají se k němu další ingredience. Snadno ho uvaříte podle následujícího postupu:
- Očistěte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Na malé kostičky nakrájejte slaninu, případně uzené maso.
- Do hlubší pánve nebo hrnce dejte trochu oleje, vložte slaninu či uzené a chvíli restujte.
- Přisypte cibuli a restujte do zrůžovění. Poté ji zaprašte moukou a míchejte, dokud barva cibule v jíšce nebude nazlátlá.
- Přidejte sterilované zelí i s nálevem a podlijte vodou tak, aby bylo celé ponořené. Osolte, opepřete a přidejte lžičku kmínu.
- Zelí se bude vařit 15 až 20 minut, poté ho dochuťte podle sebe cukrem, octem a podávejte.
Kysané zelí si můžete samozřejmě připravit i sami doma. Jakmile se poperete s krájením zelí, je to už hračka. O tom se snadno přesvědčíte ve videu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře