Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sterilované zelí je báječná, trvanlivá surovina. Proto se hodí mít vždy jednu či dvě sklenice, případně sáčky, doma v zásobě. Využijete je v ty dny, kdy lednice zeje prázdnotou, ale vy se nechcete odbýt něčím studeným.

Sterilované zelí využijete v nespočtu chutných receptů. Ať už jako přílohu k masovému pokrmu, plněným bramborovým knedlíkům, do studeného salátu, nebo z nich uděláte klasiku české kuchyně - zelňáky. My vám v tomto článku prozradíme, jak sterilované zelí vařit.

Jak vařit sterilované zelí

Aby mělo sterilované zelí nejlepší chuť, přidávají se k němu další ingredience. Snadno ho uvaříte podle následujícího postupu:

Kysané zelí si můžete samozřejmě připravit i sami doma. Jakmile se poperete s krájením zelí, je to už hračka. O tom se snadno přesvědčíte ve videu:

Komentáře

Další tipy a triky