Jak vybrat šťavnatý a zralý meloun? Zvládnete to podle videa
Vychlazený meloun je báječným osvěžením v horkých letních dnech. Avšak donést si domů šťavnatý a sladký meloun je mnohdy nadlidský úkol. Stačí se však řídit několika radami a můžete si být jistí, že vás doma bude čekat výtečné osvěžení.
Vybrat skvělý meloun, který je šťavnatý, zralý a krásně křupe, není lehký úkol. Pokud ale víte, jak na to, nemusíte se bát, že byste odešli z obchodu s moučným melounem bez chuti. Kromě sušší stopky, tmavě zelené barvy, kulatějšího tvaru a těžší váhy se zaměřte na dva nejdůležitější tipy.
- Meloun oťukejte ze všech stran, musí vydávat jasný zvonivý zvuk, jako by byl uvnitř úplně dutý.
- Tomu, že bude meloun chuťově výborný, také nasvědčuje to, že má na sobě žlutý flek. Pokud bude část světle žlutá až bělavá, znamená to, že meloun ještě není dostatečně zralý.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Meloun nemusíte jíst jen samotný
Ačkoliv je meloun skvělým letním osvěžením jen sám o sobě, dají se z něho připravit také nejrůznější dobroty. Vynikající je meloun se slaným sýrem, jako je balkánský sýr nebo feta, ale také se z něj dá vyrobit skvělý nápoj, ledová tříšť či třeba melounová zmrzlina. Na letní posezení s přáteli se pak skvěle hodí melounové želé.
@srdce_z_jerabin Kdo už tento rok měl 🍉? #vychytavka #meloun #zelenina #jidlo ♬ Summer - Instrumental - Devinney
Slupku melounu lze dokonce využít jako mísu. Stačí vydlabat dužinu z poloviny melounu a vzniklou "nádobu" použít např. k servírování ovocného salátu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Melounů je mnoho druhů, v létě nás příjemně osvěží. Nabízíme přehled oblíbených melounových receptů
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Meloun na tři způsoby: Lahodný je v kombinaci se sýrem, ale výtečná je i svěží melounová limonáda s meduňkou
Komentáře