Jak vyčistit sporák po vaření marmelády? Máme pro vás několik tipů
Také se vám stane, že při vaření marmelády trochu ukápne nebo vypění a znečistí váš sporák? Pomoc je snadná. Poradíme, jak postupovat, aby byl sporák za chvíli čistý, a také, aby při čištění nebyl poškozen.
Sporák znečištěný od marmelády není nic příjemného. Marmeláda je sladká, proto vše lepí a na varné desce se připaluje. Rada na vyčištění je snadná, ale musíme být trpěliví. Když nebudeme spěchat, půjde čištění snadno.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyčistit sporák po vaření marmelády
Stačí málo a sporák bude zase v pořádku.
- Sporák vypneme a necháme zchladnout.
- Skvrny nebo kaluže marmelády důkladně navlhčíme houbičkou.
- Počkáme, až se nečistota odmočí. Pak ji postupně smýváme houbičkou namočenou ve vodě, můžeme do ní přidat trochu octa nebo citrónové šťávy.
- Na odmočené části lze šetrně použít škrabku na sporák.
- Připálená marmeláda na plotýnce potřebuje více času na odmočení. Připálená místa dočistíme kašičkou z jedlé sody a vody.
- Chybou by bylo použití škrabky na neodmočenou marmeládu.
Podívejte se také, jak vyčistit rychlovarnou konvici.
Komentáře