Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Také se vám stane, že při vaření marmelády trochu ukápne nebo vypění a znečistí váš sporák? Pomoc je snadná. Poradíme, jak postupovat, aby byl sporák za chvíli čistý, a také, aby při čištění nebyl poškozen.

Sporák znečištěný od marmelády není nic příjemného. Marmeláda je sladká, proto vše lepí a na varné desce se připaluje. Rada na vyčištění je snadná, ale musíme být trpěliví. Když nebudeme spěchat, půjde čištění snadno.

Jak vyčistit sporák po vaření marmelády

Stačí málo a sporák bude zase v pořádku.

  • Sporák vypneme a necháme zchladnout.
  • Skvrny nebo kaluže marmelády důkladně navlhčíme houbičkou
  • Počkáme, až se nečistota odmočí. Pak ji postupně smýváme houbičkou namočenou ve vodě, můžeme do ní přidat trochu octa nebo citrónové šťávy.
  • Na odmočené části lze šetrně použít škrabku na sporák.
  • Připálená marmeláda na plotýnce potřebuje více času na odmočení. Připálená místa dočistíme kašičkou z jedlé sody a vody.
  • Chybou by bylo použití škrabky na neodmočenou marmeládu.

Podívejte se také, jak vyčistit rychlovarnou konvici.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky