Co dělat, když nejde vyklopit bábovka? Důležitým krokem je správné vymazání formy
Bábovka je tradičním moučníkem, který zvládne i začátečník. Těsto připravíme během několika málo minut, nalijeme do formy a upečený moučník je během chvilky na stole. Co si ale počít, když nejde bábovka vyklopit z formy?
Bábovka je výtečným moučníkem, který si rádi krájíme k odpolední kávě nejenom o víkendu. Bábovku připravujeme nejčastěji z třeného, kynutého či tvarohového těsta. Důležitou částí přípravy je správné vymazání a vysypání formy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyklopit bábovku
Důležitá je příprava před samotným nalitím těsta do formy. Máme pro vás několik tipů, jak předejít přichycené bábovce ve formě.
- Formu vymažte raději ztuženým tukem místo másla, které se rádo připaluje.
- Na vysypání formy použijte vždy hrubou mouku, případně polohrubou.
- Při vymazávání tukem a vysypávání moukou buďte pečliví, nevynechte žádný záhyb formy, ve kterém by se mohlo těsto přilepit a způsobit problém při vyklepávání.
- Pokud přesto nejde bábovka vyklepnout, překlopte formu s bábovkou na rovný talíř, namočte utěrku do studené vody, vyždímejte a položte na povrch formy. Chvíli nechte působit, než bábovka povolí a vyklopí se snadno z formy.
Bábovka je skvělým a rychlým moučníkem a budete-li se držet základních rad, vyklopíte z formy bezchybnou bábovku. Připravit si ji můžete také podle následujícího videoreceptu, který vás postupem povede krok za krokem.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vyklopit bábovku z formy? Použijte osvědčené triky našich babiček a určitě se bábovka podaří
Výtečná jablečná bábovka: Krásně vláčný a šťavnatý moučník jde dobře vyklopit díky důkladné přípravě formy
Jak upéct bábovku: Poradíme začátečníkům, jak připravit dokonalý moučník
Komentáře