Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladký moučník ve tvaru beránka je nedílnou součástí slavnostní tabule jarních svátků. Po jeho zdárném upečení však přichází na řadu další, někdy trochu obtížný, krok - vyklopit ho z formy, aniž by se jakkoliv poničil.

Zvládli jste velikonočního beránka správně upéct a těšíte se z výsledku své snahy? Nejásejte předčasně, čeká vás totiž ještě jeden krok, během kterého může beránek přijít o hlavu - a to doslova. Vyklápění beránka z formy musí být totiž velmi jemné.

Jak vyklopit velikonočního beránka z formy

Vyklopit velikonočního beránka není složité, chce to však notnou dávku opatrnosti, aby se neponičil a vám nezbyly jen oči pro pláč.

  1. Beránka nikdy nevyklepávejte z formy ihned po dopečení a vytažení z trouby. Mohl by se vám rozpadnout a zcela jistě by se srazil.
  2. Po zhruba 10 minutách od dopečení můžete beránka opatrně vyklepnout. Pokud to nejde, obalte formu utěrkou, kterou jste předtím namočili ve studené vodě a následně ji vyždímali.
  3. Vyklepnutého beránka položte na záda, aby se mu neulomila hlavička. Takto ho nechte vychladnout - nejlépe na mřížce, aby se nepřilepil k podložce či talíři.
  4. Po vychladnutí beránka položte do správné polohy a ozdobte ho podle vlastní fantazie.

Velikonoční beránci se zdobí různými metodami, od pouhého pocukrování až po zdobení máslovým krémem, díky čemuž vypadají téměř jako živí. Připravte si s námi dokonalého šlehačkového beránka, který je úžasně chutný a vláčný:

Komentáře

Další tipy a triky