Jak vykuchat kapra v 5 krocích. Na co si dát při práci pozor
Největší zájem o kapra je tradičně v období vánočních svátků. Mnoho lidí s ním ale neumí správně zacházet a proto v následujícím článku poradíme, jak vykuchat kapra. Není to nic složitého, ale je třeba dodržet několik zásad, aby se maso neznehodnotilo.
Velmi často si doneseme domů kapra už vykuchaného, ale co když dostanete od souseda rybáře kapra v celku? Potom je potřeba postavit se ke kuchyňské lince čelem a jednat. Připravte si utěrky, ostrý slabý nůž a jdeme na to.
Mohlo by vás zajímat
Jak vykuchat kapra
Všechny úkony, ať už to je škrábání šupin, řez na břiše nebo vyjmutí vnitřností, veďte odzadu.
- Kapra si nejprve osušte, k tomu nejlépe poslouží papírové utěrky.
- Zbavte kapra šupin. Kdo má lysce, má vyhráno.
- Nožem rozřízněte břicho a rukou vyndejte vnitřnosti. Pozor na žluč, pokud se protrhne, znehodnotí maso.
- Mlíčí a jikry oddělte a dejte stranou. Jsou výborné na polévku.
- Rybu omyjte zevnitř i zvenčí.
Vykuchaného kapra už zbývá jen naporcovat a udělat si třeba vynikající kapří hranolky. Do komentářů nám potom můžete napsat, jak se vám kuchání kapra povedlo.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře