Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízek v trojobalu je klasikou, o které by se dalo říct, že nikdy neomrzí. Je to možná pravda, ale co takhle vyzkoušet něco nového? V našem článku přinášíme několik tipů na to, jak trojobal vylepšit a dodat tím řízkům nové chutě.

Znáte to, plátek masa obalíme v hladké mouce, ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Usmažíme dozlatova na dobře rozpáleném oleji a jdeme si pochutnat. Ale co takhle překvapit rodinu a místo strouhanky použít kukuřičné lupínky? Nebo do strouhanky přimíchat parmezán.

Jak vylepšit trojobal

Máme pro vás několik tipů:

  • Hladkou mouku je dobré prosát, aby se provzdušnila. Zkuste přidat lžičku prášku do pečiva, trojobal bude díky tomu krásně nadýchaný.
  • Hrubší texturu trojobalu i větší nadýchanost i křupavost způsobí také záměna hladké mouky za polohrubou či dokonce hrubou
  • Vejce rozšleháme vidličkou a vylepšíme lžící piva. Přidat můžeme také oblíbené bylinky nebo česnek.
  • Strouhanku obohatíme nebo zcela nahradíme kukuřičnými lupínky. Ty je dobré alespoň trochu podrtit. Stačí je dát do pevnějšího sáčku a pomačkat rukou. Kdo chce mít ještě menší kousky, přejede sáček válečkem na nudle.
  • Do strouhanky lze přidat již zmíněný parmezán. Zajímavou chuť a křupavost přinesou také hrubě nastrouhané ořechy, mandle nebo slunečnicová semínka.
  • Stále více oblíbená je také panko strouhanka, která je mnohem hrubší a křupavější. Také nenasákne tolik tuku, na rozdíl od strouhanky ze suchého pečiva.
  • Klasický trojobal můžeme nahradit těstíčkem, ve kterém maso obalíme a rovnou přejdeme ke smažení. 
Věříme, že jsme vás inspirovali a že vyzkoušíte některý z našich tipů. Budeme rádi, když nám do komentářů napíšete, co vás nejvíc zaujalo. Na závěr přidáváme videorecept na sváteční klasiku, kterou je kuřecí řízek s bramborovým salátem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky