Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Každý milovník pečených pokrmů ví, že pečicí papír je skvělý pomocník a dokáže ušetřit mnoho času i surovin. Ale co když máme formu v jiném tvaru, než poskytuje krásně rovný a velký plech? To už nebude nikdy problém.

Pečicí papír zajišťuje snadnější, rychlejší i levnější přípravu pokrmů. Žádné připálené zbytky jídla, není třeba nic vymazávat, dokonce se v něm dá rozválet těsto nebo připravit jídlo v toustovači bez nečistot. A jak vyložit hranatou formu?

  1. Pečicí papír zacvakneme do spodní části forma a přebytek papíru ustřihneme.
  2. Z přebytků nastříháme proužky cca na výšku formy.
  3. Tukem lehce přetřeme vnitřní okraj formy, aby se papír snadno přilepil.
  4. Vložíme do formy pruhy papíru a můžeme sáhnout po těstě.

Forma chlebíčková nebo forma na srnčí hřbet je přiliž úzká, můžeme zde použít pečicí papír? Samozřejmě.

  1. Formu otočíme dnem nahoru, zvenku vyměříme potřebnou velikost papíru a přebytek papíru ustřihneme.
  2. Všechny okraje zvenku pečlivě založíme a vytvarujeme je podle formy.
  3. Vytvarovaný papír opatrně vložíme do formy, lehce zapravíme a můžeme péct.

Pečicí papír jako všemocný pomocník

Věděli jste, že některé druhy můžete použít k pečení opakovaně? Nebo jím proložte plátky masa, které chcete zamrazit, použijte jej jako poddajnou pokličku na chlebíčky či na lahodný moučník, aby neokoral. A slyšeli jste už o technice papillote

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky