Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak vypadá sražený krém? Nevypadá lákavě a ani dobře nechutná
Zdroj: Pixabay, RitaE

Sražený krém je chybou, kterou může udělat každý. Při šlehání bylo máslo příliš chladné nebo jsme do něj přidali mnoho tekutiny. Sražený krém musíme okamžitě napravit. Je smutné, pokud se srazí až po nanesení na dort.

Krém na dort musí být jemný, lehký a nadýchaný. Pokud tomu tak není, poznáme to velice snadno - tuk se odděluje od tekutiny v podobě sražených kousků různých velikostí. Takový krém je nevzhledný, řídký a rozhodně na dezert nepatří.

Jak poznáme sražený krém

Krém musíme několik minut šlehat, abychom poznali, jestli se srazil. První známkou sražení jsou drobné světlé kousky tuku v tmavší tekutině. Mezi prsty se hrudky nerozetřou a na jazyku mají chuť jako čerstvé máslo. Už na první pohled je vidět, že řídký krém není v pořádku a rozhodně nepůjde natřít na dort. Je několik možností, jak ho zachránit, ale nejúčinnější je postavit misku s krémem na pár sekund do horké vody a přešlehat.

Jak na výborný krém (nejen na cukroví)? Podívejte se na naše video a možná zjistíte, proč se váš krém sráží.

Další tipy a triky