Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sezóna třešní je právě tady a všem se honí hlavou, jak toto šťavnaté ovoce zpracovat. Třešně můžeme použít do spousty moučníků a koláčů, nebo z nich vyrobit báječnou letní zmrzlinu či sladko-kyselou marmeládu a kompot.

Košík plný šťavnatých třešní máme nasbíraný, ovšem může nás odrazovat myšlenka na zdlouhavé vypeckovávání. Nakrojit třešně, vyndat z nich pecku - to je práce, která málo koho baví. Proto máme báječný návod, jak snadno vypeckovávat.

Jak vypeckovat třešně

K tomuto způsobu vypeckovávání si připravíme menší plastovou pet láhev a pevné brčko (ideálně kovové). Třešně můžeme naprosto jednoduše odpeckovat tímto způsobem:

  1. Z třešní nejprve odstraníme stopky.
  2. Připravíme plastovou láhev, jejíž hrdlo musí být menší než je velikost třešní.
  3. Třešeň postavíme na hrdlo láhve a brčkem ji shora prorazíme tak, aby pecka vypadla do plastové láhve. Získáme tak skvěle vypeckované třešně.

Zbylé pecky rozhodně nevyhazujte, využijte je do nahřívacích polštářků. Pecky z třešní mají báječnou schopnost přijímat a následně předávat teplo.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky