Výroba domácích špekáčků krok za krokem: Výsledek se s kupovanými nedá srovnávat
Největší výhodou domácích výrobků je to, že víte, co jíte. A tak se mnoho z nás snaží vyrobit si doma vše, co jde. Do této kategorie spadají také špekáčky, které vyrobíme překvapivě snadno. A my vám poradíme, jak na to.
Už máte dost nekvalitních uzenin, plných náhražek, dochucovadel, konzervantů a tak podobně? Vyzkoušejte s námi špekáčky z opravdového masa, bez mouky. Kromě masa budete potřebovat špek, sůl a střívka k naplnění.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyrobit domácí špekáčky
Při tomto receptu se neobejdeme bez udírny, kterou ale můžete nahradit pomalým hrncem.
- Vepřovou plec, vepřový bok a hovězí přední nebo krk umeleme najemno a osolíme.
- Přidáme nadrobno pokrájený špek, protože bez něj by to nebyl špekáček. Ten ručně vmícháme do mletého masa.
- Směsí naplníme střívka a udíme při teplotě 70 °C po dobu 2 hodin.
- Nakonec ještě špekáčky pošírujeme 45 minut ve vodě o teplotě 75 °C. Pozor, voda by se neměla vařit.
Jak sami vidíte, výroba špekáčků není vůbec náročná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vepřová střeva seženete u každého dobrého řezníka, stejně jako kvalitní maso.
Komentáře