Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak vyrobit vanilkový cukr? Příprava je snadná a cukroví provoní celý dům
Zdroj: Toprecepty

Vanilkový cukr je velmi častou přísadou do pečení, moučníkům dodá naprosto dokonalou chuť a vůni. Bez vanilkového cukru se rozhodně neobejde vánoční cukroví a především bychom si bez něj neudělali všemi tak milované vanilkové rohlíčky.

Intenzivní vůně zrníček z vanilkového lusku dokáže provonět jakékoli moučníky, proto se inspirujte výrobou vanilkového cukru, cukroví se vám díky němu bude rozplývat na jazyku. Z lusku lze snadno vyrobit také vanilkový extrakt, který se báječně hodí do dezertů či krémů. 

Jak připravit vanilkový cukr

Na přípravu vanilkového cukru vám stačí pouze dvě suroviny - cukr krupice a vanilkový lusk. K uskladnění je ideální skleněná nádoba s dobře uzavíratelným víčkem. K výrobě vanilkového cukru máte 3 možnosti:

  1. První možnost je nejjednodušší, ale vyžaduje více času k uležení. Cukr vysypte do uzavíratelné nádoby, vložte do něj celý lusk a nechte aromatizovat zhruba 2–3 týdny.
  2. Další možností je vanilkový lusk rozříznout nožem a vložit do cukru, aroma se pak rychleji uvolní. Semínka z lusku můžete spotřebovat do vanilkového krému či moučníku, k navonění cukru postačí pouze prázdný lusk.
  3. Nejrychlejším způsobem přípravy vanilkového cukru je vyškrábnout z lusku semínka, zbylý lusk nakrájet na menší kousky a vše promíchat s cukrem. Takto smíchaný cukr nasypte do nádoby a nechte aromatizovat. Před použitím je třeba cukr prosít přes sítko a kousky vanilky opět vrátit do sklenice.
Vánoční čas se rychle blíží a při pečení cukroví bude vanilka vonět celým naším domovem.
Zpříjemněte si tento čas lahodným vaječným koňakem podle videoreceptu, on totiž vanilkový cukr má i v něm své důležité místo

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář