Jak vyrobit ochucený jogurt krok za krokem. 3 způsoby přidání oblíbené příchutě
Výroba domácího jogurtu není nikterak složitá, jen je důležité dodržet několik kroků, bez kterých by se jogurt nepovedl tak, jak bychom si představovali. Bílý jogurt mícháme nejčastěji s marmeládou, kterou lze přidat už při výrobě.
Jak to udělat? Máme tři možnosti, při té první dáme marmeládu na dno skleničky a opatrně ji zalijeme zaočkovaným teplým mlékem a dáme zrát. Druhým způsobem je vmíchání příchutě přímo do jogurtu. Třetí způsob je nejjednodušší. Jakou variantu a příchuť zvolíte, to je zcela na vás.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyrobit ochucený jogurt
Jogurty nejčastěji dochucujeme marmeládou, ale vhodný je také med, karamel, kakao, čokoláda nebo čerstvé ovoce či ořechy.
- Pokud zvolíme variantu, kdy chceme mít příchuť na dně skleničky, postupujeme podle návodu na výrobu jogurtu a v momentě, kdy máme mléko zaočkované a má teplotu 42–47 °C, přelijeme ho do skleniček, ve kterých máme připravenou příchuť. Naléváme opatrně, abychom příchuť s mlékem příliš nepromíchali. Následně dáme skleničky fermentovat po dobu 6–8 hodin a nakonec je uložíme na 12 hodin do lednice.
- Chceme-li mít příchuť rovnou zamíchanou v jogurtu, učiníme tak až po fermentaci. V té době už bude mít jogurt hustou konzistenci a půjde do něj příchuť opatrně zamíchat. Stačí vmíchat jen lehce a pomalu. Následně uložíme jogurt do chladničky, kde se v chladu dovyztuží. Po 12 hodinách je připraven ke konzumaci.
- Nejsnazší variantou je dochutit si bílý jogurt přímo v misce, těsně před konzumací. Do jogurtu si jednoduše přidáte to, na co máte právě chuť.
Domácí jogurt v kuchyni zpracováváme i jinými způsoby. Můžeme do něj naložit maso před grilováním, díky čemuž bude křehké a měkké. Je také oblíbenou přísadou do moučníků i dezertů.
Komentáře