Domácí nadýchané housky udělají každý burger dokonalý. Video vám pomůže s jejich přípravou
Grilování je u nás stále populárnější, stejně jako pojídaní vydatných burgerů s kousky zeleniny a skvělou omáčkou. Dokonalý výsledek zaručí domácí houska, ale jak ji správně vytvarovat? Poradí naše video.
Pokud ještě nemáte dokonalý recept na skvělé domácí pečivo, jistě vám příjemně překvapí náš plný receptář. Zajímá vás, jak snadno a rychle vytvarovat housky, které povýší vaše grilované pochoutky na novou úroveň?
- Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na tolik kusů, kolik si přejeme mít kousků pečiva.
- Necháme pár minut odpočinout.
- Tvarujeme malé placaté bochánky, které uložíme na plech.
- Přikryjeme plech s bochánky a necháme dál hodinu kynout.
- Nakynuté bochánky lehce zploštíme dlaní.
- Rozmícháme žloutek s trochou mléka a těsto potřeme.
- Posypeme oblíbenými semínky (sezamem, mákem aj.).
- Pečeme na 190-200 °C po dobu cca 15-20 minut.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Znovuobjevené domácí pečivo
Stále více lidí si peče své vlastní pečivo. To, co bylo dříve typické pro naše prababičky, se nyní vrací do naší kuchyně v moderním pojetí. Domácí pečivo má celou řadu výhod, a kromě toho, že samotná činnost může působit jako příjemná relaxace, tak přesně víme, co do chleba dáváme a máme jistotu, že je pro naši rodinu úplně dokonalý.
Budeme rádi, když nám do komentářů pod článkem napíšete, jaké máte zkušenosti s domácí pekárnou a na jaké pečivo ji nejraději používáte.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na první chleba v domácí pekárně? Upéct ho zvládne téměř každý
7 druhů domácího pečiva: Podle těchto jednoduchých receptů zvládnou chléb a pečivo i začátečníci
Pečeme s Ivou: Chutná vám domácí pečivo? Upečte si ve formě nebo v domácí pekárně pružný světlý chléb plný semínek!
Komentáře