Jak vytvarovat kaiserky? Nejlepší kaiserky jsou domácí, tvarování zvládnou i děti
Není nutné se přípravy kynutého pečiva obávat. Jak to udělat, jak upéct ty nejlepší domácí kaiserky, a navíc i pěkně vytvarované? S dobrým receptem na kynuté těsto a s naším návodem se to podaří každému.
Kynuté těsto je pro mnohé lidi stále určitým tabu. Opravdu tu ale není se čeho obávat. Pokud budete postupovat podle pokynů u receptů a máte k ruce šikovnou pomůcku - plastovou raznici, upečete kaiserky mnohem lepší, než jsou ty kupované.
Tvarování kaiserek
Ať už máte svoje osvědčené kynuté těsto nebo budete pracovat s některým z našich receptů na slané pečivo, postup tvarování kaiserek je pokaždé stejný.
- Dobře vykynuté těsto na stole prohněteme a rozdělíme na stejně velké kousky (můžeme si pomoct váhou a odvážit je).
- Z každého kousku těsta vytvoříme bulku, všechny je svrchu omoučíme a necháme asi 10–15 minut (podle okolního tepla) na stole kynout.
- Poté bulky rukou lehce zploštíme, aby nebyly tak vysoké, a omoučenou raznicí bulky hluboko narazíme. Raznici netlačíme těstem až zcela k podložce, abychom těsto "nerozkrojili".
- Naražené bulky uložíme kynout na plech s pečicím papírem, všechny vedle sebe.
- Vykynuté kaiserky potřeme rozšlehaným vejcem nebo jen vodou a upečeme je v dobře vyhřáté troubě.
Náš tip na závěr: Mnozí lidé nechávají kaiserky na plechu kynout vzhůru nohama a před pečením je obracejí. Není to nutné ani žádoucí, opravdu stačí postupovat podle našich pokynů a upečete nádherné domácí kaiserky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 23 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno 20. 9. 2024 11:07
Proužkovaná střecha
Přidáno 20. 9. 2024 10:00
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno 20. 9. 2024 08:20
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo?
Jak vytvarovat masovou roládu. Stačí správně použít potravinářskou fresh fólii
Otestovali jsme perfektní kaťák v Motorestu pod Řípem, který ocenil Zdeněk Pohlreich. I klasika jde dělat jinak
Komentáře