Jak využít banány v kuchyni? Vyberte si z oblíbených banánových receptů
Banány jsou velmi žádané a oblíbené ovoce, které má příjemnou sladkou chuť. Nejchutnější jsou tehdy, jakmile má slupka výrazně žlutou barvu a na povrchu menší hnědé flíčky. S banány můžete vykouzlit báječné dezerty.
Banány nejčastěji konzumujeme v čerstvém stavu, tak jsou pro naše tělo velmi přínosné. Lahodně chutnají také ve smoothie nápoji či nakrájené v ovesné kaši. Rozmačkané banány naopak využijeme do těsta na lívance či palačinky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Banánové svačinky a snídaně
Máte-li na stole přezrálé banány, rozhodně je nevyhazujte, právě ty jsou nejlepší na snídaňové lívanečky nebo do těsta na muffiny, k lehké odpolední svačině. Banány chutnají taktéž skvěle s ovesnou kaší nebo v ovesných sušenkách.
Banánové moučníky a buchty
Banánové dezerty
Toto ovoce neodmyslitelně patří i do nestárnoucích dezertů jako jsou bebe řezy či krtkův dort. Z dětství mnoho z nás pamatuje také na piškoty v čokoládě prokládané kolečky banánů nebo snadný banánový pohár se zakysanou smetanou.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak správně naložit maso na řízky, aby byly křehké a šťavnaté: Použít můžeme kefír, citron i jednu obyčejnou surovinu
Náš život s celiakií: Bezlepkové perníčky, nepovedená vosí hnízda a záchrana v podobě low carb cukroví
Komentáře