Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodné broskve jsou velmi populárním druhem ovoce pro letní období kvůli své šťavnatosti. Obsahují velké množství prospěšných látek a jsou snadno stravitelné. Můžeme je připravovat v mnoha výtečných podobách.

Broskve jsou oblíbené díky své sladkokyselé dužině a to nejen v syrovém stavu, ale i v tepelně upravených pokrmech. Nejčastěji z nich připravujeme nadýchané moučníky, koláče, zavařené kompoty, marmelády nebo mraženou zmrzlinu.

Broskvové moučníky

K nadýchaným moučníkům či bublaninám se broskve náramně hodí, jejich sladkokyselá chuť buchtu skvěle dochutí. V létě tak můžeme spotřebovat přezrálé kusy, v zimě naopak sáhneme po kompotované verzi broskví.

Broskvové dezerty

S broskvemi snadno vykouzlíme jednoduché pečené i nepečené dezerty. Rozmixováním můžeme vytvořit husté pyré, ze kterého připravíme broskvovou pěnu, lahodné nanuky nebo jej přidáme na smetanovou panna cottu.

Broskvové džemy a kompoty

Velkou úrodu přezrálých broskví ze zahrádky jednoduše spotřebujeme uvařením džemu či marmelády nebo kompotů. Získáme velmi chutnou zásobu ovoce i na zimní období. Z broskvového pyré také snadno připravíme pro děti zdravý džus.

Sladké kompotované broskve se skvěle hodí do kynutých knedlíků, které můžete vyzkoušet podle našeho videoreceptu. Jak zpracováváte broskve vy? Podělte se s námi v komentářích o další inspiraci.

 

Komentáře

Další tipy a triky