Jak využít broskve v kuchyni? Inspirujte se výběrem z receptáře na báječné pokrmy
Lahodné broskve jsou velmi populárním druhem ovoce pro letní období kvůli své šťavnatosti. Obsahují velké množství prospěšných látek a jsou snadno stravitelné. Můžeme je připravovat v mnoha výtečných podobách.
Broskve jsou oblíbené díky své sladkokyselé dužině a to nejen v syrovém stavu, ale i v tepelně upravených pokrmech. Nejčastěji z nich připravujeme nadýchané moučníky, koláče, zavařené kompoty, marmelády nebo mraženou zmrzlinu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Broskvové moučníky
K nadýchaným moučníkům či bublaninám se broskve náramně hodí, jejich sladkokyselá chuť buchtu skvěle dochutí. V létě tak můžeme spotřebovat přezrálé kusy, v zimě naopak sáhneme po kompotované verzi broskví.
Broskvové dezerty
S broskvemi snadno vykouzlíme jednoduché pečené i nepečené dezerty. Rozmixováním můžeme vytvořit husté pyré, ze kterého připravíme broskvovou pěnu, lahodné nanuky nebo jej přidáme na smetanovou panna cottu.
Broskvové džemy a kompoty
Velkou úrodu přezrálých broskví ze zahrádky jednoduše spotřebujeme uvařením džemu či marmelády nebo kompotů. Získáme velmi chutnou zásobu ovoce i na zimní období. Z broskvového pyré také snadno připravíme pro děti zdravý džus.
Komentáře