Jak využít dýni v kuchyni? Připravte hřejivou polévku a rizoto nebo upečte moučník
Dýně je báječná podzimní surovina, se kterou snadno vykouzlíte spoustu pokrmů. Díky své nasládlé chuti se hodí také do těsta na moučníky, buchta je s ní dokonale vláčná. Poradíme, jaké dobroty z dýně připravit.
Dýně se stala velmi univerzální zeleninou, kterou není vůbec těžké vypěstovat. Rostlina se sice značně rozpíná po zahradě, ale pak se vám odmění krásnou úrodou plodů, ze kterých lze uvařit chutné pokrmy na sladký i slaný způsob.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Polévky z dýně
Neoblíbenějším pokrmem z dýně je jednoznačně hustá krémová polévka, kterou připravujeme většinou z máslové dýně či z hokaida. Příprava polévky je velmi jednoduchá a s opraženými dýňovými semínky chutná dokonale.
Hlavní chody z dýně
Z báječné dýně uvaříte velké množství hlavních chodů, velmi oblíbená je dýňová omáčka, která se hodí k těstovinám i k pečenému masu. Chuťové pohárky potěší také báječné krémové rizoto, dýňové gnocchi s parmezánem nebo lehký zeleninový salát s kousky dýně a se sýrem feta.
Moučníky z dýně
Komentáře