Jak využít hříbky v kuchyni? Připravte báječnou omáčku, těstoviny nebo smaženici
Sběr hříbků v lese je velmi oblíbená činnost mnoha z nás. Sezóna hub je především od srpna do září, pokud je příznivé počasí pro jejich růst. Hříbky obvykle nakrájíme a usušíme nebo zamrazíme. Poradíme, jak využít hříbky v kuchyni.
Hříbky jsou velmi oblíbenou a v mnoha rodinách nepostradatelnou surovinou. Jídla, do kterých je přidáme, získají naprosto jedinečnou chuť a vůni. Hříbky je nejlepší spotřebovat ještě čerstvé, avšak pokud jich máme mnoho, můžeme je nasušit nebo zamrazit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak využít houby v kuchyni
Z čerstvě nasbíraných hříbků se dá připravit velké množství báječných pokrmů, poradíme ty nejoblíbenější:
- Omáčky: Není nad skvělou smetanovou omáčku s houbami, která nikdy neomrzí. Podávat ji můžeme k masu nebo pouze s knedlíkem.
- Polévky: Z hříbků často vaříme husté polévky, přidáváme je také do bramboračky či kulajdy - houby tyto polévky báječně provoní.
- K masu: Hříbky naprosto výtečně chuťově ladí se zvěřinou či hovězím masem, můžeme je s masem vařit, péct či restovat.
- Těstoviny: Velmi chutná kombinace je spojení hříbků a těstovin se smetanovou omáčkou. Posypané parmezánem chutnají dokonale.
- Tradiční pokrmy: Když zmiňujeme hříbky, neměli bychom opomenout houbového kubu s kroupami nebo také rychlou houbovou smaženici.
Pojďte si uvařit báječnou houbovou omáčku podle tohoto videoreceptu. Provede vás postupem krok za krokem. A jaké jsou vaše nejoblíbenější pokrmy s houbami?
Komentáře