Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní cibulka patří k první jarní zelenině, která začíná vykukovat na našich záhonech. Oproti běžné cibuli má jarní cibulka jemnější a nasládlou chuť, proto ji využíváme v syrovém i vařeném stavu do mnoha jídel naší kuchyně.

Jarní cibulka je běžně dostupná zelenina, kterou si můžeme snadno vypěstovat i na vlastní zahradě. Obsahuje celou škálu zdraví prospěšných vitamínů a díky své jemné chuti nedráždí žaludek a nepřebíjí v pokrmech ostatní ingredience. Využíváme jak bílou štiplavější část, tak i její zelenou nať, která se dokonale hodí pro závěrečné dochucení a zdobení pokrmů. 

Jak využít jarní cibulku v kuchyni

Jarní cibulka je velmi variabilní a využijeme ji do mnoha slaných pokrmů. Přebytek jarní cibulky si můžeme nakrájet a zamrazit, čímž ji budeme mít kdykoliv po ruce jako čerstvou. 

Zasyrova jarní cibulku využíváme

Vařenou a pečenou jarní cibulku využíváme: 

Tip: Vyzkoušeli jste už grilovanou jarní cibulku? Získá vynikající nasládlou chuť a hodí se jako příloha k masu a zelenině. 

V asijské kuchyni je jarní cibulka nezbytnou součástí mnoha pokrmů. Připravte si podle našeho videonávodu kuřecí kung pao, které podáváme s jasmínovou rýží. Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky