Jak využít jarní cibulku v kuchyni? Oblíbeným pokrmům dodá svěží jarní chuť
Jarní cibulka patří k první jarní zelenině, která začíná vykukovat na našich záhonech. Oproti běžné cibuli má jarní cibulka jemnější a nasládlou chuť, proto ji využíváme v syrovém i vařeném stavu do mnoha jídel naší kuchyně.
Jarní cibulka je běžně dostupná zelenina, kterou si můžeme snadno vypěstovat i na vlastní zahradě. Obsahuje celou škálu zdraví prospěšných vitamínů a díky své jemné chuti nedráždí žaludek a nepřebíjí v pokrmech ostatní ingredience. Využíváme jak bílou štiplavější část, tak i její zelenou nať, která se dokonale hodí pro závěrečné dochucení a zdobení pokrmů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak využít jarní cibulku v kuchyni
Jarní cibulka je velmi variabilní a využijeme ji do mnoha slaných pokrmů. Přebytek jarní cibulky si můžeme nakrájet a zamrazit, čímž ji budeme mít kdykoliv po ruce jako čerstvou.
Zasyrova jarní cibulku využíváme:
- Do tvarohových, sýrových, vaječných i oblíbených rybích pomazánek.
- Do salátů těstovinových, zeleninových i bramborových.
- Do dipů z bylinek a česneku, které se hodí k masu i zelenině.
- Do sendvičů, toustů a obložených baget, kterým dodá skvělou křupavou chuť.
- K posypání hotových jídel a polévek.
Vařenou a pečenou jarní cibulku využíváme:
- Do polévek, kde využijeme její bílou část jako základ zeleninové polévky či vývaru a zelenou pak na ozdobu.
- Do mnoha receptů asijské kuchyně.
- Do nádivek, plněných knedlíků a náplní slaných koláčů.
- Do smetanových omáček, zeleninových, houbových i sýrových.
- Do placiček z masa nebo zeleniny.
Tip: Vyzkoušeli jste už grilovanou jarní cibulku? Získá vynikající nasládlou chuť a hodí se jako příloha k masu a zelenině.
Komentáře