Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak využít kuřecí, krůtí a kachní kůže v kuchyni? Máme pro vás tipy
Zdroj: Pixabay - Neramitevent

Kuřecí nebo krůtí maso na polévku bývá v prodeji v podobě krků, hřbetů, křídel nebo koster s kůží. Komu kůže nevadí, využije je při vaření - existuje mnoho receptů, jak zužitkovat celé kuře bez odpadu, a to včetně kůže.

Kuřecí a krůtí kůže lidé odstraňují a vyhazují - jsou prý nezdravé, plné tuku a mají spoustu kalorií. Kůže mají ale i jiné vlastnosti - neobsahují cukr, jen bílkoviny a tuk. Kůže v malém množství a pouze občas vám nemohou ublížit, ani po nich příliš nepřiberete.

Jak využít kůže v kuchyni

Záleží na velikosti kůže nebo na tom, z jaké části těla pochází:

Při přípravě jídla z kuřecích kůží musíme odstranit všechna brka a nečistoty. Komu se zdají kůže příliš tučné, může odstranit tukové polštářky a vysmažit je zvlášť jako křupavé škvarky

Dostali jste chuť na dršťkovou polévku? V našem video-receptu vám ukážeme její přípravu z hovězích drštěk, ale použít můžete i kuřecí kůže, hlívu ústřičnou nebo kotrč.

Komentáře

Další tipy a triky