Jak připravit makrelu? Báječně chutná grilovaná, uzená nebo také v pomazánce
Ryby by měly být stálicí v jídelníčku každého z nás, obsahují důležité omega-3 mastné kyseliny a také bílkoviny podstatné pro naše tělo. Makrela je mořská ryba, která je navíc téměř bez kostí a šupin, proto je velmi oblíbená.
Makrela má šťavnaté maso s delikátní jednoduchou chutí. Výhodou je také snadné odstranění kostí. Mimo jiné je makrela cenově dostupná a obsahuje velké množství bílkovin a tuků, díky tomu je vhodná na gril, kde nehrozí vysušení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Využití makrely v kuchyni
Jíst ryby se doporučuje alespoň 2x týdně a to nejlépe v čerstvém stavu. Přesto si můžeme dopřát i rybu z konzervy, nebo uzenou. Jejich nutriční hodnota zůstává stejná.
- Makrela se báječně hodí ke grilování, kde se nebude příliš vysušovat díky vysokému obsahu tuku. Doplnit ji můžeme přílohou z brambor či zeleninou.
- V domácí udírně si můžeme makrely také vyudit, vznikne nám dokonalá voňavá pochoutka, která je navíc díky kouři zakonzervovaná a vydrží déle.
- Makrela z konzervy je často naložená ve slunečnicovém oleji a báječně se hodí na rybí pomazánku.
- V letním období je skvělé zkombinovat čerstvý zeleninový salát s vinaigrettem s kousky makrely a zelenými olivami.
K letnímu období rozhodně patří také grilování různých pochutin. Pojďte si připravit jednu z nich a tou je makrela s bylinkovo-česnekovou marinádou.
Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře