Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ricotta je italský sýr, který se vyrábí ze syrovátky kravského mléka, vyrobit se však dá i z mléka ovčího či kozího. Má lehce nasládlou mléčnou chuť, proto se hodí zejména do sladkých pokrmů, využijeme ji ale i ve slané kuchyni.

Svou strukturou ricotta lehce připomíná tvaroh. Využijeme ji, pokud si chceme připravit dietnější pokrm, protože v porovnání s ostatními sýry obsahuje nižší množství tuku.

Využití ricotty v kuchyni

Ricotta má široké využití. Níže vám přinášíme několik tipů, jak s ní v kuchyni pracovat:

Smícháme-li ricottu s limetkovou kůrou, solí, růžovým pepřem a pažitkou, vznikne nám jednoduchá a chutná náplň do těstovin. Ještě zdravější však bude, pokud těstoviny vyměníme za červenou řepu, jak ukazuje následující videorecept:

Komentáře

Další tipy a triky