Jak využít suchý chléb? Máme pro vás tipy, jak spotřebovat vše do posledního drobečku
Není nad čerstvě upečený a voňavý chleba, který si s chutí ukrojíme k snídani či k svačině. Avšak po pár dnech okoralé pečivo už není to pravé k jídlu, proto vám poradíme několik tipů, jak starší chleba zpracovat do posledního kousku.
Každý známe tu lákavou chuť i vůni čerstvého pečiva a proto mu dáváme vždy přednost před tím starším. Avšak měli bychom předcházet zbytečnému plýtvání a starší pečivo spotřebovat na další chutné pokrmy. Poradíme, jak na to.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak využít suchý chleba
Starý chléb nemusíme hned vyhazovat do koše, zachránit lze opečením v toustovači, a to pěkně dokřupava, také se z něj dá připravit spousta báječných pokrmů a dobrot.
- Polévky: Tradiční a husté chlebové polévky, které vařily naše babičky, voní dokonale po majoránce a kmínu.
- Krutony: Ze staršího chleba snadno připravíte křupavé krutony, které se výborně hodí ke každé husté polévce.
- Topinky: Kdo by nemiloval topinky s chutnou pomazánkou, s pikantní masovou směsí se zeleninou či jen potřené česnekem, třeba k hovězímu tataráku.
- Chleba ve vajíčku: Naprostou klasikou, když nevíme co k večeři, je jednoduše obalený chleba ve vajíčku, potřený kečupem či hořčicí.
- Strouhanka: Podobně jako z rohlíků i ze suchého chleba můžete namlet strouhanku k obalování. Strouhaným suchým chlebem často zahušťujeme i poctivý guláš.
Naprosto originální, a to chuťově i vzhledově, je tento chlebový ježek, který zvládnete připravit pomocí rychlého videoreceptu.
Máte tip jak originálně zpracovat suché pečivo? Podělte se o novou inspiraci v komentářích.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře