Jak využít zbylé bramborové knedlíky? Zpracujte je do posledního kousku
Bramborové knedlíky patří mezi nejvíce oblíbené přílohy k tradičním českým pokrmům. Nejčastěji je podáváme k vepřovým výpečkům se špenátem, pečené kachně i k pokrmům ze zelím a uzeným masem.
Knedlíky z bramborového těsta jsou velmi snadné na přípravu a jakmile vyzkoušíte recept na ty domácí, už nikdy nesáhnete po kupovaných. Chuťově ladí nejvíce s uzeným masem a kysaným zelím. Poradíme, jak využít všechny knedlíky beze zbytku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak využít zbytky bramborových knedlíků
Vláčné bramborové knedlíky vaříme především k pečenému masu, ke kysanému zelí nebo také k dušenému špenátu. Stát se může, že množství knedlíků neodhadneme a několik nám jich zbyde, proto poradíme, jak je zpracovat:
- Knedlík s vajíčkem: Tuto klasiku známe spíše s knedlíkem houskovým, přesto i s knedlíkem bramborovým stojí za vyzkoušení.
- Křupavý knedlík: Tento recept je podobně snadnou přílohou. Knedlík nakrájíme na větší kostky a osmahneme na pánvi. Podávat lze k zelí i masu.
- Zapečený knedlík: Plátky knedlíků lze zapéct i v troubě, stačí k nim přidat osmahlou cibuli, šunku a strouhaný sýr. Zalijeme směsí vajec a smetany a ochutíme kořením podle sebe.
- Knedlíky nasladko: Do dětství nás může navrátit tato specialita, kdy knedlík pomažeme máslem a posypeme mákem s cukrem.
Možností, jak zpracovat bramborové knedlíky, je mnoho - máte svůj oblíbený? Podělte se s námi v komentářích. Bramborový knedlík můžete uložit i do mrazáku k pozdějšímu použití, bude chutnat jako čerstvý.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře