Jak využít zbylý bramborový salát? Připravte obložené vejce nebo chutné chlebíčky
Lahodný bramborový salát patří neodmyslitelně ke štědrovečerní večeři a připravuje se ve velkém množství, pro celou rodinu. Víte, jak si poradit se zpracováním zbylého salátu, abyste jej nemuseli vyhazovat?
Bramborový salát je oblíbenou přílohou při slavnostních událostech, podává se obvykle k smaženým řízkům. Také rádi využíváme bramborový salát jako pomazánku na chlebíčky, které efektně obložíme skládanou šunkou, zeleninou a vejcem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak využít zbylý bramborový salát?
Zbylo vám menší množství této lahodné přílohy a je vám líto ji vyhodit? Máme pro vás pár užitečných tipů, jak salát využít:
- Chlebíčky: Bramborový salát lze skvěle využít k namazání na chlebíčky, obložte jej šunkou, vařeným vajíčkem i nakrájenou okurkou a máte báječné pohoštění.
- Obložené vejce: Tato retro pochoutka si stále najde své oblíbence. Jedná se o bramborový salát s vařeným vejcem, přelitý majonézou a doplněný šunkou.
- Aspikové misky: Skvělým řešením k spotřebě salátu jsou aspikové misky. Salát v misce obložte skládanou šunkou a sterilovanou zeleninou podle chuti a zalijte vše želatinou. Po ztuhnutí získáte báječnou pochoutku.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zdobit obložené chlebíčky? S tímto videonávodem to zvládnete naprosto dokonale
Jak skladovat pomazánky a jak dlouho? Masové nebo rybí spotřebujte do druhého dne, zeleninové vydrží déle
Jak připravit bramborovou pomazánku na obložené chlebíčky. Tento retro recept si zamilujete
Komentáře