Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapary jsou nerozvinutá zelená poupata kapary trnité, což je malý keř, který roste v oblasti Středozemního moře. Z toho důvodu se s kapary setkáváme zejména ve středomořské kuchyni. Koupit je však můžeme i u nás, proto vám poradíme, na co je v kuchyni používat.

Kapary koupíme ve slaném, případně octovém nálevu, tudíž chuť těchto malých poupátek je slaná až kyselá. Právě díky své silné chuti se používají jako dochucovadlo do mnoha slaných pokrmů. A kde všude najdou využití?

Jak využívat kapary v kuchyni

Kapary v kuchyni používáme s mírou, aby jejich silná chuť nepřebila všechny ostatní ingredience v pokrmu.

Kapary v receptech často vidíme s dalšími pochutinami ze Středomoří, jako jsou olivy a sušená rajčata. Když k nim ještě přidáte kuskus a petrželovou nať, vznikne zdravý oběd, který je hotový za pár minut.

Komentáře

Další tipy a triky