Jak z klasického salka udělat karamelové? Do přípravy se raději pusťte den předem
Slazené kondenzované mléko jde během vánočních příprav na dračku a proto se vyplatí si uvařit domácí, ze kterého jednoduše připravíme i karamelovou variantu, nepostradatelnou do vánočního cukroví a zákusků.
Slazené kondenzované mléko salko je nedílnou součástí vánočních likérů, krémů, řezů a cukroví. Salko se prodává také zkaramelizované, které je dokonalé na domácí medovníkové kuličky, karamelové zákusky a krémy. Ne vždy je však karamelové salko k dostání, nemějte však obavy, jednoduše si jej připravíte i doma.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zkaramelizovat salko
Zkaramelizování salka je jednoduché, avšak časově náročnější, proto je dobré se do toho pustit den předem. Při vaření nemusíme nic míchat a stačí si jen počkat na výsledek. A jak na to?
- Zavřenou plechovku se salkem vložte do hrnce s vodou tak, aby byla zcela ponořená.
- Uzavřete hrnec poklicí a salko vařte 2–3 hodiny. Během vaření zkontrolujte, zda se voda nevyvařila.
- Poté vodu slijte a plechovku nechte zcela vychladnout.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Pět tipů na úžasné jedlé dárky: Radost udělá domácí likér, sirup na přípravu svařáku nebo třeba cibulovo-slaninová marmeláda
Jak udělat z vývaru omáčku? Poradíme s přípravou základní omáčky, kterou si zamilujete
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře