Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slazené kondenzované mléko jde během vánočních příprav na dračku a proto se vyplatí si uvařit domácí, ze kterého jednoduše připravíme i karamelovou variantu, nepostradatelnou do vánočního cukroví a zákusků.

Slazené kondenzované mléko salko je nedílnou součástí vánočních likérůkrémůřezů a cukroví. Salko se prodává také zkaramelizované, které je dokonalé na domácí medovníkové kuličky, karamelové zákusky a krémy. Ne vždy je však karamelové salko k dostání, nemějte však obavy, jednoduše si jej připravíte i doma

Jak zkaramelizovat salko

Zkaramelizování salka je jednoduché, avšak časově náročnější, proto je dobré se do toho pustit den předem. Při vaření nemusíme nic míchat a stačí si jen počkat na výsledek. A jak na to? 

  1. Zavřenou plechovku se salkem vložte do hrnce s vodou tak, aby byla zcela ponořená
  2. Uzavřete hrnec poklicí a salko vařte 2–3 hodiny. Během vaření zkontrolujte, zda se voda nevyvařila. 
  3. Poté vodu slijte a plechovku nechte zcela vychladnout
Připravte si na sváteční vánoční tabuli vynikající medovníkové kuličky podle našeho videonávodu. Využijeme do nich karamelové salko a věřte, že se po nich na stole jen zapráší.
Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky