Jak zabalit chleba do mrazáku? Správně zamrazený může vydržet až půl roku
Snad všichni milujeme čerstvé a křehké pečivo, které si dáme s chutí k snídani či k večeři. Avšak nemáme-li možnost vyrazit každé ráno do pekárny pro čerstvý chleba, můžeme pečivo zamrazit a vytáhnout podle potřeby. Poradíme, jak zamrazit chleba.
Chleba vydrží při pokojové teplotě průměrně čtyři dny, některé druhy mohou vydržet až týden. Pokud tedy vidíme, že pečivo nestíháme spotřebovat, měli bychom ho včas a správně zabalit a uložit do mrazáku. Bude pak kdykoli po ruce.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zabalit chleba do mrazáku
Poradíme, jak správně chleba zabalit, aby nám vydržel v mrazáku co nejdéle, a zároveň chutnal po rozmražení jako čerstvý.
- Chleba nejprve zabalíme do alobalu nebo mikrotenového sáčku, a to buď celý bochník nebo nakrájený na krajíce.
- Zabalený chleba vložíme do sáčku, který je určený přímo do mrazáku, nebo do zip sáčku. Pečlivě uzavřeme, aby se k chlebu nedostal žádný vzduch.
- Sáček nezapomeneme popsat datem uložení do mrazáku, abychom věděli, do kdy chléb spotřebovat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Osvěžující okurková limonáda
Přidáno před 9 hodinami
Letní pomazánka z cibuločesneku
Přidáno před 14 hodinami
Rebarborový koláč s mandlemi, vločkami, kokosem a tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí nudličky se sušenými rajčaty a olivami
Přidáno před 19 hodinami
Marinovaná vepřová plec pečená v troubě
Přidáno před 20 hodinami
Mandlová houbová omáčka
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře