Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snad všichni milujeme čerstvé a křehké pečivo, které si dáme s chutí k snídani či k večeři. Avšak nemáme-li možnost vyrazit každé ráno do pekárny pro čerstvý chleba, můžeme pečivo zamrazit a vytáhnout podle potřeby. Poradíme, jak zamrazit chleba.

Chleba vydrží při pokojové teplotě průměrně čtyři dny, některé druhy mohou vydržet až týden. Pokud tedy vidíme, že pečivo nestíháme spotřebovat, měli bychom ho včas a správně zabalit a uložit do mrazáku. Bude pak kdykoli po ruce. 

Jak zabalit chleba do mrazáku

Poradíme, jak správně chleba zabalit, aby nám vydržel v mrazáku co nejdéle, a zároveň chutnal po rozmražení jako čerstvý.

  • Chleba nejprve zabalíme do alobalu nebo mikrotenového sáčku, a to buď celý bochník nebo nakrájený na krajíce.
  • Zabalený chleba vložíme do sáčku, který je určený přímo do mrazáku, nebo do zip sáčku. Pečlivě uzavřeme, aby se k chlebu nedostal žádný vzduch.
  • Sáček nezapomeneme popsat datem uložení do mrazáku, abychom věděli, do kdy chléb spotřebovat.
Báječný chleba si můžete připravit naprosto jednoduše i pomocí tohoto videoreceptu. Udělejte si zásobu a přebytečné bochníky uskladněte v mrazáku.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více