Jak zachovat pěknou barvu červeného zelí? Vyberte si ze tří možností
Červené zelí vyniká nápadnou barvou, která dovede "pozvednout" některá jídla, jinak barevně fádní. Hodí se k tepelné úpravě i ke konzumaci zasyrova. Nevýhodou je, že při tepelné úpravě zelí poněkud ztrácí na barvě, tmavá barva vybledne a zelí zesvětlá.
Červené zelí se výborně hodí na přípravu příloh. Využití je velmi podobné jako u zelí bílého. Pěkné a svěží hlávky zelí (ať už koupeného nebo sklizeného na vlastní zahradě) jsou poměrně trvanlivé, což je velká výhoda této levné a zdravé zeleniny. A nevýhoda? Při dušení zelí může ztratit svou pěknou barvu. Může, ale nemusí.
Jak zachovat pěknou barvu červeného zelí
Stačí do zelí přidat některou ze tří následujících surovin:
- citronovou šťávu
- ocet
- víno
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Citronová šťáva se v kuchyni rozhodně neztratí. Uplatní se ve sladké i slané kuchyni, je skvělá do nápojů
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Komentáře