Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červené zelí vyniká nápadnou barvou, která dovede "pozvednout" některá jídla, jinak barevně fádní. Hodí se k tepelné úpravě i ke konzumaci zasyrova. Nevýhodou je, že při tepelné úpravě zelí poněkud ztrácí na barvě, tmavá barva vybledne a zelí zesvětlá.

Červené zelí se výborně hodí na přípravu příloh. Využití je velmi podobné jako u zelí bílého. Pěkné a svěží hlávky zelí (ať už koupeného nebo sklizeného na vlastní zahradě) jsou poměrně trvanlivé, což je velká výhoda této levné a zdravé zeleniny. A nevýhoda? Při dušení zelí může ztratit svou pěknou barvu. Může, ale nemusí.

Jak zachovat pěknou barvu červeného zelí

Stačí do zelí přidat některou ze tří následujících surovin:

  1. citronovou šťávu
  2. ocet 
  3. víno
Podle následujícího receptu můžete připravit červené zelí s pečeným masem a knedlíkem. Použité je zelí sterilované ve sladkokyselém nálevu, proto s barvou zelí nemusíte mít žádné starosti.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky