Jak zachránit přesolené jídlo? Poradíme vám 3 tipy, které zachrání uvařený oběd
Přesolit jídlo je bohužel snadné - stačí trochu spěchu a nepozornosti a připravovaná omáčka či polévka může přijít vniveč. Stát se to může jak začátečníkům, tak i největším profíkům. Poradíme, jak pokrm zachránit.
Přesolení pokrmu patří mezi nejčastější přehmaty v kuchyni. Jedním z řešení je přidat různé přísady, které dokážou pokrm alespoň trochu zneutralizovat. Pojďte se inspirovat triky k zachránění pokrmu, které využívaly už naše babičky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zachránit přesolené jídlo
Někdy postačí pouhá špetka soli a chuť vašeho jídla se změní a posune úplně jiným směrem, kdy dojde ke zvýraznění chutí. Avšak podobně snadno můžete pokrm dosolit více než je třeba - v ten moment se vám budou hodit tyto rady:
- Syrové brambory: Nejznámějším trikem je přidat na větší kousky nakrájenou syrovou bramboru, kterou necháme v pokrmu 15 minut provařit. Bramboru poté z jídla vytáhneme.
- Smetana: V omáčkách i polévkách může zafungovat přidaná sladká smetana, případně bílý jogurt či zakysaná smetana. Tyto výrobky dodají pokrmu jemně nakyslou chuť.
- Pečivo: Kousky staršího chleba či rohlíku dokážou natáhnout přebytečnou slanost díky své struktuře. Pečivo položte na naběračku, aby se poté jednodušeji vyjímalo, a na chvíli ho ponořte do polévky či omáčky.
Na závěr vám přinášíme tip na báječný hospodský guláš. Právě tento pokrm je známý především pro svůj výrazný základ i následné dochucení. Videorecept vám ukáže, jak snadno se dá připravit. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře