Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčky do české kuchyně neodmyslitelně patří. Mezi nejoblíbenější patří svíčková, rajská nebo koprová. Jsou nasládlé, protože je dochucujeme cukrem, a pokud to náhodou přeženeme, dají se úspěšně zachránit.

Omáčky milují děti i dospělí. A ty nasládlé obzvlášť. Ne každý den je však v kuchyni posvícení, a pokud jste právě přesladili omáčku, nezoufejte, poradíme vám hned několik tipů, jak sladkost stáhnout. A pro příště mějte na paměti, že při vaření je dobré neustále průběžně ochutnávat a ingredience přidávat postupně

Jak zachránit sladkou omáčku

Cukr a sůl jsou dvě výrazné ingredience, se kterými musíme být při vaření opatrní, protože jdou z jídel špatně dostat ven, někdy dokonce vůbec. Ale předtím, než omáčku zlikvidujete, vyzkoušejte několik našich tipů

  1. Přidejte do omáčky kyselou přísadu v podobě citronové či limetkové šťávy, nebo octa. Přidávejte postupně malé množství a ochutnávejte. 
  2. Do některých omáček můžete použít na snížení sladkosti malé množství chilli papriček, a to i sušených. Pálivost potlačuje sladkou chuť. 
  3. Pokud nepomohlo sladkost srazit, je nejlepším řešením polovinu omáčky odebrat a zředit hlavní surovinou, ze které je omáčka uvařená. Může to být vývar, voda, smetana nebo také plechovka rajčat. Poté omáčku znova provařte a zahustěte

Podle našeho podrobného videonávodu si uvaříte vynikající svíčkovou omáčku tak, jak se patří s plátkem šťavnatého hovězího masa. A jestli vám trochu ujede ruka s cukrem, jistě podle našich tipů omáčku zachráníte.

Dobrou chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky