Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečení vánočního cukroví je, zvlášť pokud se chystáte dělat více druhů, časově velmi náročná aktivita. Samotné pečení ani zdobení urychlit nelze, zkrátit ale můžete dobu přípravy těsta. Cenné minuty vám ušetří oblíbený elektrický přístroj - domácí pekárna.

Jedním z nejvytíženějších kuchyňských spotřebičů se stává domácí pekárna, která toho dovede opravdu hodně. Pomůže vám nejen s přípravou bílého pečiva, ale také – a to ne všichni tuší – s přípravou těsta na vánoční cukroví.
 

Jak zadělat těsto v domácí pekárně

Čas zabere pouze odměření potřebných surovin, dál už je to na vaší pekárně.

  1. Nejprve do pekárny vložte máslo pokrájené na kostičky.
  2. Poté přisypte moučkový cukr a část hladké mouky.
  3. Ke směsi přidejte nastrouhanou citronovou kůru a žloutky.
  4. Na pekárně vyberte program „dort“ a během hnětení postupně dosypávejte zbytek hladké mouky.
  5. Před koncem programu je potřeba stěrkou setřít těsto, které ulpělo na stěnách pekárny.
  6. Po skončení programu ještě těsto krátce propracujte rukama.
  7. Hotové těsto zabalte do potravinářské folie a dejte uležet do lednice.

Každá ušetřená energie se v předvánočním čase hodí, že?

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Další tipy a triky