Uvařili jste domácí kečup a je řídký? Poradíme, jak ho zahustit
Domácí kečup má proti kupovanému velkou výhodu ve výběru surovin i kontrole zpracování. Toto ochucovadlo, oblíbené u větších dětí i dospělých, se hodí ve studené kuchyni k přípravě omáček, dresinků, marinád apod.
Někdy se stane, že je hotový kečup příliš řídký a komplikuje konzumaci, čímž postrádáme jednu z výhod tohoto výrobku. Naštěstí lze chybu poměrně snadno napravit. Dokonce máte tři možnosti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zahustit domácí kečup
Vyberte si z nabízených možností.
- Hotový kečup odpařujte v hrnci nebo v troubě na mírném ohni, dokud nemá požadovanou konzistenci. Může to být zdlouhavé a musíte dát pozor, aby se nepřipálil.
- Rozvařte několik nezralých strouhaných jablek (obsahují hodně pektinu) a přidejte je do kečupu. Jablka jsou kyselejší, bude potřeba dosladit.
- Přidejte do kečupu trochu pektinu, jako kdybyste vařili marmeládu. Domácí pektin můžete mít pro případ potřeby zavařený do zásoby.
Začátečníkům by mohl být inspirací i náš videorecept, který je provede výrobou kečupu krok za krokem.
Komentáře