Uvařili jste domácí kečup a je řídký? Poradíme, jak ho zahustit
Domácí kečup má proti kupovanému velkou výhodu ve výběru surovin i kontrole zpracování. Toto ochucovadlo, oblíbené u větších dětí i dospělých, se hodí ve studené kuchyni k přípravě omáček, dresinků, marinád apod.
Někdy se stane, že je hotový kečup příliš řídký a komplikuje konzumaci, čímž postrádáme jednu z výhod tohoto výrobku. Naštěstí lze chybu poměrně snadno napravit. Dokonce máte tři možnosti.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zahustit domácí kečup
Vyberte si z nabízených možností.
- Hotový kečup odpařujte v hrnci nebo v troubě na mírném ohni, dokud nemá požadovanou konzistenci. Může to být zdlouhavé a musíte dát pozor, aby se nepřipálil.
- Rozvařte několik nezralých strouhaných jablek (obsahují hodně pektinu) a přidejte je do kečupu. Jablka jsou kyselejší, bude potřeba dosladit.
- Přidejte do kečupu trochu pektinu, jako kdybyste vařili marmeládu. Domácí pektin můžete mít pro případ potřeby zavařený do zásoby.
Začátečníkům by mohl být inspirací i náš videorecept, který je provede výrobou kečupu krok za krokem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Šťavnatá jablíčka s krustou
Přidáno před 7 hodinami
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 16 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno 18. 9. 2024 12:33
Přečtěte si Zobrazit více
Z úrody vyzrálých rajčat si uvaříme ten nejlepší domácí kečup. Ochutíme ho podle sebe, výsledek bude určitě kvalitní
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky: Štavnaté jídlo s dokonalou kombinací chutí potřebuje jen minimum času na přípravu
Uzeniny v teplé kuchyni: Výrazně zlepší chuť pokrmů, vaření s nimi je obvykle jednoduché a rychlé
Komentáře