Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kečup má proti kupovanému velkou výhodu ve výběru surovin i kontrole zpracování. Toto ochucovadlo, oblíbené u větších dětí i dospělých, se hodí ve studené kuchyni k přípravě omáček, dresinků, marinád apod.

Někdy se stane, že je hotový kečup příliš řídký a komplikuje konzumaci, čímž postrádáme jednu z výhod tohoto výrobku. Naštěstí lze chybu poměrně snadno napravit. Dokonce máte tři možnosti.

Jak zahustit domácí kečup

Vyberte si z nabízených možností.

  1. Hotový kečup odpařujte v hrnci nebo v troubě na mírném ohni, dokud nemá požadovanou konzistenci. Může to být zdlouhavé a musíte dát pozor, aby se nepřipálil.
  2. Rozvařte několik nezralých strouhaných jablek (obsahují hodně pektinu) a přidejte je do kečupu. Jablka jsou kyselejší, bude potřeba dosladit.
  3. Přidejte do kečupu trochu pektinu, jako kdybyste vařili marmeládu. Domácí pektin můžete mít pro případ potřeby zavařený do zásoby.

Začátečníkům by mohl být inspirací i náš videorecept, který je provede výrobou kečupu krok za krokem.

 

Komentáře

Další tipy a triky